Jēkabpils, gluži tāpat kā citas pilsētas, pamazām tiek posta Lieldienām un svētkos piedāvās dažādas interesantas aktivitātes dabā.

Lieldienu centrālais dekors – zaķi – tiks novietots Vecpilsētas laukumā pie lūša skulptūras. Tā būs lieliska vieta jaukiem Lieldienu foto kadriem!

Neiztrūks arī lielformāta Lieldienu olu dekori. Tie būs sastopami gan Vecpilsētas laukumā, gan zaļajā zonā starp Rēzeknes un Zīlānu ielu, Kurzemes–Rīgas ielas un Vienības–Ledus ielas rotācijas apļos. Abos pilsētas krastos tiks izvietotas arī lielformāta krāsu paletes, kurās tiks izvietoti koši, ziedoši augi.

Pilsētvidē uz afišu stendiem būs iespēja apskatīties vēsturiskus Lieldienu apsveikumus un Jēkabpils bērnu un jauniešu centra radošā konkursa dalībnieku darbus. Uz aicinājumu iesūtīt darbus svētku tematikā atsaucās 400 pilsētas bērni un jaunieši! Kā arī īsi pirms svētkiem tiks izdekorēta Kena parka estrāde, kurā paviesojoties, varēs piedzīvot pavasarīgas sajūtas.

Krustpils kultūras nams, Jēkabpils galvenā bibliotēka un Jēkabpils sporta centrs parūpēsies par interesantiem Lieldienu pārsteigumiem un aktivitātēm:

  • Uzvelc ērtus apavus, nodrošines ar siltu tēju termosā, ņem pie rokas savus mīļos un izcilpo Jēkabpili, dodoties pastaigā pa Lieldienu zaķa pēdām. No 1. līdz 5. aprīlim piedalies spēlē un dažādās vietās pilsētvidē atrodi 20 krāsainos zaķus – Ūsiņu, Punci, Ķirsi, Lolu, Melleni un citus! Izpildi uzdevumus, kurus atradīsi uz katra no zaķiem, un iesūti atbildes organizatoriem. No tiem, kas veiksmīgi un pareizi būs atrisinājuši visus 20 uzdevumus, Krustpils kultūras nama komanda 6. aprīlī izlozēs trīs laimīgos, kuri savā īpašumā iegūs saldas pārsteiguma balvas. Vairāk informācijas šeit.
  • Turpinot rubriku "Jēkabpils sporta centrs iesaka – skrien!", no 1. līdz 5. aprīlim ikviens tiek aicināts pieņemt izaicinājumu "Noskrien Lieldienas!" – skrienot vai ejot sakrāt 10 vai 20 kilometrus un saņemt īpašu Lieldienu medaļu. Reģistrācija izaicinājumam nav nepieciešama. Kilometru uzskaite jāveic katram dalībniekam individuāli kādā no sporta aplikācijām. Atskaite jāiesniedz līdz 5. aprīlim pulksten 23.59 šeit. Kilometru krāšanu vēl aizraujošāku var padarīt, piedaloties Jēkabpils Kultūras pārvaldes Lieldienu spēlēs "Izcilpo pa zaķa pēdām!" un "Lieldienu slēpnis". Medaļas varēs saņemt pēc izaicinājuma noslēguma Jēkabpils sporta halles informācijas centrā. Uzaicinājums saņemt medaļas tiks publicēts Jēkabpils sporta centra mājaslapā un sociālajos tīklos.
  • Jēkabpils Galvenā bibliotēka aicina meklēt pilsētā paslēptās saldās Lieldienu olas. Vairāk par vietām, kurās tās varēs atrast, uzzināsi 4. aprīļa rītā. Meklē karti ar informāciju, kas tiks publicēta Jēkabpils Galvenās bibliotēkas un Jēkabpils Kultūras pārvaldes sociālo tīklu profilos.
  • Jēkabpilī 4. aprīļa dienā no pulksten 10 līdz pat 15 pilsētas ielās dosies Lieldienu zaķis kopā ar Lāci, kurš modies no ziemas miega. Abi puķainā transportlīdzeklī līdzi vedīs krāsainas olas un iepriecinās ikvienu jēkabpilieti. Meža dzīvniekiem palīdzēs Jēkabpils bērnu radītie varoņi – Sēlis un Jēce. Organizatori aicina gaidīt uz balkoniem, pie logiem – lai arī atrodoties attālināti, tomēr visi ir kopā!

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!