Šajā sezonā skaistajās Ieriķu dzirnavās Vidzemē gaismas parks iemirdzas katru piektdienas un sestdienas vakaru no pulksten 17 līdz 22. Visā parka teritorijā tiek iedegtas gaismas, izgaismojot dzirnavu drupas, pastaigu parku, Melderupi un tās ūdenskritumus, kā arī floristikas ekspozīciju, kas ir atjaunota un tiek papildināta.


Tiekot iekurti arī ugunskuri, sadegtas svecītes un lāpas, radot īpaši omulīgu un maģisku sajūtu! Apmeklētāji paši aicināti līdzi ņemt termosus ar siltiem dzērieniem, kā arī kārumus piknikam.

"Pie dabas takas atrodas arī kafejnīca "Pie dzirnakmeņa", kuras darba laiks arī piemērots mūsu takas darba laikam, kur ieturēt sātīgu maltīti vai arī kādu karsto dzērienu – kafejnīcai šosezon izstrādāta jauna karsto dzērienu karte ar iespēju tos paņemt arī līdzi ņemšanai, dodoties pastaigā. Kā arī šogad Ieriķos ir atvērusies arī jauna dabas taka, kas ir nedaudz ekstrēmāka un "savvaļīgāka", vēl vairāk saglabājot dabas neskartumu.

Tā atrodas aptuveni 200 metru attālumā. Arī tai darba laiki ziemas vakaros tādi paši kā mums (piektdienās un sestdienās no 17 līdz 22), taka visā garumā ir izgaismota un arī aptuveni kilometru gara. Plānojam izveidot arī "ģimenes paku", kur būtu iekļauts abu taku apmeklējums, kā arī vēl kāds karstais dzēriens, bet tas gan vēl ir izstrādes procesā," par blakus esošo Cecīļu dabas taku stāsta dzirnavu pārstāve Ieva Meiere.

Abas gleznainās vietas atrodas Ieriķos, un vairāk iespējams uzzināt to "Facebook" profilā šeit.
Iepriekš vairāk par Cecīļu dabas taku esam rakstījuši šeit.

Lūk, neliels ieskats šogad izgaismotajās takās! Foto autors Artis Šukots.

Ko vēl apskatīt?

Pa ceļam uz Ieriķu dzirnavām varat iebraukt arī Vienkoču dabas parkā, kur apskatāmi visdažādākie kokgriezumi un arī miniatūras ēkas, kā arī apmeklējams kokgriešanas muzejs. Vakarā, iepriekš piesakoties, iespējams doties arī lāpu gājienā pa piesnigušo parku.

"Lāpu gājieni pēc iepriekšējas pieteikšanās ir pieejami jebkurā laikā. Uzpildītas lāpas mēs nodrošinām uz vietas. Iededzam arī daļu no gaismu mežā esošajiem vienkoču gaismas ķermeņiem," stāsta parka saimnieks Rihards Vidzickis. Vairāk lasiet šeit.

Foto: Publicitātes foto

Tāpat vērts ziemā izstaigāt gleznaino Līgatni - gan dabas takas, gan alas un Lustūzi, kā arī papīrfabrikas ciematu. Vairāk informācijas šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!