Foto: Jānis Lācis, Jēkabpils pašvaldība
Tie, kuri iemīļojuši ilgāk pagulēt, iespējams, nemaz nenojauš, cik teju katru rītu saule skaisti sveicina dienu. Kamēr vēl tas nenotiek ļoti agri, vērts pievērst uzmanību dabas gleznām. Burvīgu saullēktu Jēkabpilī iemūžinājis Jānis Lācis, ļaujot ikvienam papriecāties par brīnišķīgajām krāsu spēlēm debesīs.

Laika pavadīšanas iespējas šajā pusē, kur šoziem valda īsta ziemas pasaka, netrūkst. Aktīvākie var doties uz Mežaparka "Veselības taku", kas bez maksas ir atvērta visiem interesentiem. Savukārt viena no iecienītākajām aktivitātēm ir vissezonas kameršļūkšanas trase, kur tiek piedāvāts 87 metrus garš nobrauciens.

Foto: Jānis Lācis, Jēkabpils pašvaldība

Vēstures mīļiem patiks Krustpils pils un torņa apmeklējums, kas vairākas reizes savas pastāvēšanas laikā nodegusi un karos nopostīta, taču vienmēr atjaunota un joprojām majestātiski sagaida viesus. Vairāk lasi šeit.

Tāpat interesentus gaida Strūves parks, kas ir iekļauts UNESCO Pasaules kultūras mantojuma sarakstā, kā arī interesanta ekskursija varētu būt uz Jēkabpils muzeja brīvdabas nodaļu "Sēļu sēta" jeb zemnieku sētu pašā pilsētas sirdī. Vairāk par šiem un citiem apskates objektiem pilsētā lasi šeit.

Lūk, neliels ieskats dabas krāšņumā caur fotogrāfa objektīvu!
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!