Ziemassvētki ir laiks, kad daudzas pilsētas ietinas lampiņu virtenēs, izgreznojas svētku rotā un visādi citādi rada patīkamu atmosfēru vietējiem un pilsētas viesiem. Lai arī šis gads ir citāds, vismaz daļa svētku šarma ir saglabājusies. Un tas noteikti ir stāsts par Madonu, kur gaisā virmo svētku noskaņa.

Otrajā adventē arī Madona iedegusies svētku krāšņumā – pilsētā mirdz ne vien centrālā egle, bet arī izvietoti vairāki lampiņu virteņu rotājumi, kas tumšos vakarus padara gaišākus. Madonas novada pašvaldības vecākā sabiedrisko attiecību speciāliste Ilze Riekstiņa stāsta, ka, rūpējoties par Ziemassvētku sajūtu radīšanu iedzīvotājiem, par veselīgām nodarbēm, kā arī par jauku un saturīgu laika pavadīšanu ģimenēm kopā, pilsētā šoziem tiek piedāvātas divas pastaigu iespējas:

  • Rūķu taka. Madonā paslēpušies 13 rūķi ar vēstulītēm, kuras glabā sirsnīgus uzdevumus. Tie, kas atrod rūķus un izpilda uzdevumus, var piedalīties svētku dāvanu izlozē. Taka būs pieejama līdz pat 2021. gadam.
  • Ziemassvētku gaismas ceļš. 12 dažādās vietās koncentrētie gaismas vides objekti veido pastaigu maršrutu cauri visai pilsētai. Iepriecinās sniegavīru ģimene, gaismas arkas, ledus ziedi, eņģelis, zvaigznes un daudzi citi ziemas elementi un svētku kompozīcijas. Gaismas ceļā īpaši krāšņi iemirdzas “egle uz ūdens”, kas ir unikāla ideja. Tai iedvesma gūta no Madonas novada pašvaldības sadraudzības pilsētas Anīkščiem Lietuvā. Gaismas ceļu pilnā krāšņumā varēs no 18. decembra līdz pat Zvaigznes dienai 2021. gadā.

Ar uzmundrinošu uzsaukumu “Ziemassvētki un Jaunais gads nav atcelti! Svētku rotājumus lieto bez ierobežojumiem! Nedistancējies no svētku izjūtas!”, kā arī veicinot Ziemassvētku laikam un Jaunā gada tematikai atbilstošas noskaņas radīšanu pilsētā un pagastos šogad, pēc sešu gadu pārtraukuma Madonas novada pašvaldība ir atjaunojusi tradīciju rīkot konkursu “Skaistākais Ziemassvētku noformējums”. Ikviens iedzīvotājs, uzņēmumi un iestādes aicināti krāšņot savu māju fasādes, logus, jumtus un pagalmus ar skaistiem rotājumiem un svētku dekoriem un līdz 28. decembrim pieteikties konkursā ar kopējo balvu fondu 3000 eiro apmērā.


“Daudziem šķietami neticami, tomēr laika apstākļi Madonas pusē allaž ir ļoti labvēlīgi ziemas sporta veidu baudīšanai. Arī šobrīd prognozes ļauj cerēt uz ilgstošāku salu, tāpēc jau tuvākajā laikā sporta un atpūtas bāzē “Smeceres sils” būs sagatavotas distanču slēpošanas trases. Kustību prieks un atrašanās svaigā gaisā – tieši tas, kas visvairāk nepieciešams,” par iespējām Madonā pastāstīja Ilze Riekstiņa.

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!