Krimuldas novads nācis klajā ar jaunu tūrisma konceptu - "Teiksmainā Krimulda". Tagad arī Latvijai būs savas raganiņas, informē novada pārstāvji.

Krimuldas novads ar labi atpazīstamām apdzīvotām vietām Turaidu un Raganu ir uzsācis jauna novada koncepta "Teiksmainā Krimulda" ieviešanu, kas palīdzēs novadam turpmāk daudz veiksmīgāk attīstīt tūrisma nozari.

"Teiksmainā Krimulda" simbolizēs pārsteigumiem bagāto Krimuldas novadu - tā skaisto dabu ar klintīm un alām, seno apdzīvoto vietu Turaidu, kā arī Raganu, kas turpmāk būs apvīta ar stāstiem par raganiņām un burvestībām.

Guntars Grīnvalds, Krimuldas novada domes priekšsēdētājs: "Krimuldas novadam ir augsts tūrisma potenciāls, kas līdz šim nav ticis attīstīts. Mums ir apdzīvota vieta Ragana, kas ir jau pateicīgs nosaukums, lai mēs izveidotu savu stāstu par brīnumaino raganiņu pasauli. Pasaulē ir atzīts, ka raganu pilsētas ir viens no veiksmīgākajiem tūrisma konceptiem. Tāpat līdz šim nav izmantots Turaidas potenciāls, klinšainā un skaistā daba pie Lojas upītes, kā arī viens no vecākajiem dendroloģiskajiem parkiem Latvijā - Lēdurgas dendroparks, ko vēlamies pārvērst par skaņu un sajūtu parku. Esmu pārliecināts, ka šis jaunais koncepts būs arī ieguvums Latvijas tūrismam."

Tūrisma konceptam šobrīd ir izstrādāts vizuālais tēls un koncepts. Tālāk to plānots iedzīvināt jaunu tūrisma vietu un objektu attīstīšanā un "Teiksmainā Krimulda" suvenīru izstrādē.

Kā norāda domes priekšsēdētājs Guntars Grīnvalds, jaunais tūrisma koncepts ir ilgtermiņa projekts un vērsts uz uzņēmējdarbības attīstīšanu novadā. Tā būs platforma, lai arī jaunieši un uzņēmīgi novada iedzīvotāji uzsāktu savu uzņēmējdarbību, izgatavojot suvenīrus un radot jaunas tūrisma vietas. Tāpat plānots attīstīt projektus, piesaistot investorus.

Krimuldas novads ar 5,6 tūkstošiem iedzīvotāju un 339,1 km2 lielu platību atrodas Rīgas plānošanas reģionā. Tas apvieno Krimuldas un Lēdurgas pagastus ar administratīvo centru Raganā. Krimuldas novads ir arī iecienīta tūrisma vieta - Turaida, Reiņa trase, Krimuldas baznīca, Lēdurgas dendroloģiskais parks un citi objekti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!