Tā kā ceļošana uz tālākiem galamērķiem šobrīd nav aktuāla, bet tik un tā vēlies baudīt piedzīvojumu sajūtu ar nakšņošanu kādā omulīgā vietā, vērts apsvērt Tukumu un tā tuvāko apkārtni, kurā atrodams ne viens vien skaists namiņš jaukai atpūtai. Kurzemes tūrisma asociācija piedāvā skaistas idejas.

"Zušu sēta"


Brīvdienu māja "Zušu sēta" ir jaunuzcelta komfortabla piejūras māja, kura atrodas īpašumā "Zuši". Tā ir kultūrvesturiska apbūves teritorija jaukā, autentiskā piejūras ciemā. Brīvdienu mājas unikalitāte ir dabas tuvums – Mazjūra, Engures ezers un dabas parks, pastaigu iespējas, aktīvās atpūtas iespējas. Taču tajā pašā laikā tur ir laba infrastruktūras pieejamība – sabiedriskais transports, veikals, vairākas ēdināšanas vietas.

"Zušu sēta" tā ir vieta, kur cilvēkiem atpūsties no ikdienas steigas, kā arī izgaršot vietējās tradīcijas un lauku labumus! Plašāk šeit.

Adrese:"Zuši", Bērzciems, Engures pagasts, Engures novads
Tālrunis: 29130223

"Iglu Hut"

Foto: ""Purina"

"Iglu Hut" pēc savas formas atgādina ziemeļnieku iglas. Šī ir vienīgā šāda tipa naktsmītne Baltijā. To iecienījušas ģimenes, kam rūp mierīga atpūta pie dabas. Patīkami, ka darbojas visu gadu, ar visām ērtībām. Te pieejamas arī galda spēles un grāmatas, bet pāris kilometru attālumā ir slēpošanas trase "Milzkalns". Laipni gaidīti arī dzīvnieku mīļi, jo naktsmītne atbalsta kustību "arsuni.lv". Plašāk šeit.

Adrese: "Damkalni 3", Milzkalne, Smārdes pagasts, Engures novads
Tālrunis: 26545521


Namiņi uz riteņiem: "Tiny Village"


Bērzciemā izveidoti trīs moderni un omulīgi namiņi "
Tiny Village
". Tie ir namiņi uz riteņiem. Kompakti un komfortabli. Atrodas pavisam netālu no jūras un Engures ezera dabas parka. Īsts dabas mīļotāju galamērķis. Pieejama pašapkalpošanās virtuve, pirts, piknika vieta, zirgu izjādes, vasarā arī velosipēdu noma. Plašāk
šeit
.

Adrese: "Salnas", Bērzciems, Engures pagasts, Engures novads
Tālrunis: 26100923

Naktsmītne "Magnolia Park"


Šī nav vienkārši brīvdienu māja, bet īsta dārznieka paradīze, jo saimniece ir reti sastopamu augu kolekcionāre un skaistuma veicinātāja. Viņas dārzā aug ne viena vien magnolija, no kā arī radies naktsmītnes nosaukums "
Magnolia park
". Gaumīgi iekārtotos namiņos var baudīt lauku mieru un jūras gaisu. No terases paveras burvīgs skats uz daiļdārzu. Visi namiņi ir labiekārtoti ar visu nepieciešamo ikdienai, privātu vannas istabu, iespējas izmantot ūdens sporta aktivitātes un velosipēdus. Plašāk
šeit
.

Adrese: Jūras iela 59 A, Engure, Engures pagasts, Engures novads
Tālrunis: 29424424

Brīvdienu māja "Relax Port"

Foto: Amanda Pētersone

Moderna un pilnībā aprīkota brīvdienu māja "
Relax port
" atrodas netālu no jūras Bigauņciemā. Tuvējā apkārtnē atrodas Ķemeru nacionālais parks ar plašām iespējām atpūsties dabā. Mājīgu sajūtu naktsmītnē radīs kamīns, bet romantiku var baudīt apsildāmā āra kublā. Plašāk
šeit
.

Adrese: Slocenes iela 45A, Bigauņciems, Lapmežciems, Engures novads
Tālrunis: 28301853

Viesu nams "Kalndaķi"


Pazust mežā, klusumā, kur var ne tikai atpūsties, bet arī iemēģināt roku klūgu pīšanā un doties ekskursijā pie strausiem! Jaunais viesu nams "Kalndaķi" atrodas ļoti ainaviskā vietā – meža ielokā. Pāris minūšu gājienā var nokļūt atpūtas kompleksā "Milzkalns" vai arī turp var aizslēpot. Tikai 11 kilometru attālumā atrodas skaistā Apšuciema pludmale – patīkama kā vasarā, tā ziemā. Naktsmītne piemērota atpūtai jebkurā gadalaikā.

Ak, jā – saimnieks ir meistars klūgu pīšanā. Pie viņa var pieteikties arī uz nodarbībām un iemācīties uzpīt pats savu groziņu. Plašāk šeit.

Adrese: "Kalndaķi", Smārdes pagasts, Engures novads
Tālrunis: 29466377

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!