Nedēļas nogalē vasaras sezonas atklāšanas pasākumā Saulkrastos durvis vēra Jūras parks, kas ir līdz šim lielākais labiekārtojuma projekts novadā, informēja Saulkarstu novada dome.

Parks veidots tā, lai šeit ērti un gaidīti justos gan ģimenes ar bērniem, gan aktīva dzīvesveida piekritēji, gan seniori vai vienkārši atpūtas baudītāji un saulrieta vērotāji. Jūras parkā visi iesegumi veidoti tikai no koka. Savukārt soli, velo turētāji, atkritumu urnas, sauļošanās krēsli veidoti pēc īpaša dizaina.

Parka centrā izvietoti divi pludmales volejbola laukumi un nelielas, divlīmeņu skatu terases jūras, saulrietu, nelielu koncertu vai volejbola sacensību vērošanai. Volejbola tīklus demontējot, laukumus varēs izmantot arī citu pasākumu organizēšanai.

Parkā iekārtoti pastaigu celiņi, atpūtas soli, sauļošanās krēsli, uzstādītas rotaļu ierīces, āra trenažieri, izveidots ielu vingrotāju laukums, pludmales duša, velosipēdu turētāji, kā arī nomainīts asfaltbetona ceļš starp tūrisma informācijas centru un pludmali uz betona bruģakmens iesegumu.

Īpaši nozīmīgs ir izveidotais teritorijas apgaismojums, kas ļauj doties pastaigās uz jūru, izmantot trenažierus vai uzspēlēt volejbolu arī diennakts tumšajā laikā, kas īpaši nozīmīgi ir pavasarī un rudenī. Parka teritorijā tiks atklāta arī jauna vasaras kafejnīca.

Realizētā projekta nosaukums ir "Publiskās infrastruktūras nodrošināšana peldvietai "Centrs" Saulkrastos" un tā ietvaros plānotie darbi īstenoti ar Eiropas Zivsaimniecības fonda atbalstu.

Projekta kopējās izmaksas ir 364 000 eiro no, kuriem 179 281 eiro ir Eiropas Zivsaimniecības fonda nauda. Paldies visiem projektā iesaistītajiem par operatīvu un kvalitatīvu darbu un īpaši labiekārtojuma projekta autoram, arhitektu birojam SIA "Substance" un arhitektam Arnim Dimiņam, kā arī uzņēmumam, kas veica ierīkošanas darbus SIA "Fiberglass" un tās direktoram Edvīnam Gušponam.

Jaunizveidotais parks atrodas pilsētas peldvietas "Centrs" teritorijā un šogad te plīvo  Zilais karogs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!