Foto: Vida Press

Laivošanas sezonai ritot pilnā sparā, projekta Riverways ietvaros Valkas novadā ir labiekārtotas divas atpūtas vietas Gaujas upes krastos.

Pirmā atpūtas vieta ir iekārtota autoceļa Valka-Vireši kreisajā pusē aiz Gaujas tilta. Tajā uzstādīta piknika nojume ar galdu un soliem, atkritumu urna, labiekārtota ugunskura vieta, kā arī informatīvais stends ar tūrisma piedāvājumu apkārtnē.

Otrā atpūtas vieta "Vekši" iekārtota pie Vekšu dabas takas. Tajā uzstādīta piknika nojume ar galdu un soliem, atkritumu urna, labiekārtota ugunskura vieta un tualete.

Valkas novada domes Attīstības un plānošanas nodaļas vadītāja Gunta Smane atzīst, ka katru gadu vērojams aizvien lielāks laivotāju skaits gan no Latvijas, gan ārvalstīm. Projekta Riverways ietvaros infrastruktūra tiek uzlabota vēl vairākās Vidzemes plānošanas reģiona pašvaldībās – Apes novadā, Mazsalacas novadā, Burtnieku novadā un Strenču novadā.

Ar Kurzemes plānošanas reģiona vadību un 39 Latvijas un Igaunijas partneru atbalstu tiek ieviests projekts "Ūdenstūrisma kā dabas un aktīva tūrisma komponentes attīstība Latvijā un Igaunijā" jeb Riverways. Projekts tiek īstenots Igaunijas-Latvijas pārrobežu sadarbības programmas ietvaros un tā mērķis ir uzlabot apstākļus ilgtspējīga ūdenstūrisma attīstībai un paaugstināt ūdenstūrisma konkurētspēju Latvijā un Igaunijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!