Foto: LETA

Šī gada desmit mēnešos "Laima" šokolādes muzeju jau apmeklējuši vairāk nekā 30 tūkstoši cilvēku, pastāstīja. Kopš muzeja atvēršanas vislielākais apmeklētāju skaits bijis šī gada oktobrī, kura laikā muzeju apmeklēja vairāk nekā četri tūkstoši apmeklētāju, informēja muzeja pārstāve Maija Dulle-Sūniņa. 80 % no muzeja apmeklētājiem ir vietējie iedzīvotāji, un viena piektā daļa - tūristi. Kopš muzeja atvēršanas tajā viesojušies viesi no 47 dažādām pasaules valstīm, visbiežāk no Krievijas, Vācijas, Igaunijas, ASV un Francijas.

"Katru dienu muzejs uzņem vairākas ekskursantu grupas — skolēnus un bērnudārzu audzēkņus, ģimenes ar bērniem, pieaugušos un vecāka gadu gājuma apmeklētājus, kuri vēlas tuvāk iepazīt, kā top "īstā" "Laima" šokolāde ar teju 145 gadu seno vēsturi," stāsta Laima šokolādes muzeja vadītāja Dace Reisone-Sondore. " Šis ir "Laima" šokolādes muzeja pirmais darbības gads, taču tas jau ir kļuvis par vienu no populārākajiem un pieprasītākajiem muzejiem Rīgā."

Šogad muzejā esot svinētas vairāk nekā 100 dzimšanas dienas, korporatīvie pasākumi, vecmeitu ballītes un kāzu jubilejas. Muzejs ir populārs arī jaunlaulāto pāru vidū, vairāk nekā 10 pāru savā kāzu dienā ir izvēlējušies Laima šokolādes muzeja aktivitāšu piedāvājumu — pašu rokām darināt šokolādes konfektes muzeja Radošajā darbnīcā. 

"Laima" šokolādes muzejs tika atklāts pērn 18. decembrī, bet regulāru darbu uzsāka no šā gada janvāra. Šokolādes muzeja platība ir 520 kvadrātmetru, tā vecākajam eksponātam ir vairāk nekā 120 gadu. Muzeja ekspozīcijas iekārtošanā ir izmantoti 100 kilogramu īsto kakao pupiņu. Muzejā darbojas Radošā darbnīca, kurā katrs var pats izgatavot gardas šokolādes konfektes. Radošās darbnīcas apmeklējums gan ir jāpiesaka iepriekš. 

Ikdienā muzejs strādā katru dienu, izņemot pirmdienas, no plkst. 10.00 līdz 19.00. Sīkāku informāciju par cenām un īpašajām programmām var uzzināt www.laimasokoladesmuzejs.lv.

AS "Laima" ir viena no retajām šokolādes ražotnēm Eiropā, kurā kakao pupu pārstrādes process līdz gatavai šokolādei pilnībā tiek veikts pašu spēkiem. 

Sptembra beigās jau ziņojām, ka arī šokolādes muzejs Pūrē šogad bijis populārs un nepilnu divu gadu darbības laikā to apmeklējuši jau 60 tūkstoši cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!