Foto: Publicitātes attēli

Vasara viennozīmīgi ir ceļojumu laiks, kad gribas izrauties no biroju kondicionieru gaisa un doties ārpus pilsētu burzmām. Lai ceļojuma plānošanu padarītu nedaudz vienkāršāku, Latgales reģiona tūrisma asociācija "Ezerzeme" piedāvā iepazīties ar trīs apceļošanas akcijām, kurās apkopoti Latgales reģiona prasmīgie amatnieki, apskates un aktīvās atpūtas objekti, kā arī lieliska iespēja laimēt izcilas balvas.

Latgales reģiona Tūrisma asociācija
"Ezerzeme"

Zalta rūku ceļš

Kur: Latgales reģions
Kas: Amatnieki
Kad: no jūlija līdz novembrim

Latgales mākslas un amatniecības centrs Līvānos sadarbībā ar Ludzas amatnieku centru dod iespēju iepazīt Latgali caur amatu tradīcijām. Akcija "Zalta rūku ceļš Latgolā" ir izveidota ar mērķi saglabāt amatnieku tradīcijas un seno latgaļu arodu prasmes. Akcijas laikā ikviens interesents varēs iepazīties ar 40 Latgales amatniekiem un amatnieku darbnīcām, kā arī ikvienam būs iespēja apceļot vairākus iesaistītos amatniekus, apskatīt viņu darbnīcas, kā arī pašiem iesaistīties dažādu amata prasmju izmēģināšanā.

Akcija norisināsies no jūlija līdz novembrim. Lai piedalītos akcijā, savs ceļojums jāsāk vienā no diviem amatnieku centriem – Latgales mākslas un amatniecības centrā (Līvānos) vai Ludzas amatnieku centrā (Ludzā). Akcijas laikā dalībniekiem jāapmeklē vismaz piecas amatnieku darbnīcas, kuras ir iekļautas "Zalta rūku ceļa" bukletā. Apmeklējot amatniekus, ceļotājam jāsaņem amatnieka paraksts akcijas kartē. Lai motivētu ikvienu iepazīt pēc iespējas vairāk amatnieku, pašus cītīgākos apceļotājus organizatori iepriecinās ar īpašām dāvanām noslēguma pasākumā Līvānos. Sekot līdzi akcijas aktivitātēm iespējams "Facebook" lapā šeit.

Foto: Publicitātes attēli

Apceļošanas akcija "Brīvdienas pie kaimiņiem"

Kur: Latgales un Aukštaitijas (Lietuvas) reģions
Kas: dažādi tūrisma objekti
Kad: no 1. jūnija līdz 15. septembrim

Apceļošanas akcija "Brīvdienās pie kaimiņiem" aicina doties ciemos un izzināt dažādus tūrisma objektus Latgales reģionā un Aukštaitijā (Lietuvā). Akcijas bukletus var saņemt (un atdot) Latgales reģiona tūrisma centros (Rēzeknē, Rēzeknes novadā, Krāslavā un Ludzā), kā arī piecos Lietuvas tūrisma centros (Molētos, Zarasai, Anīkšķos, Ignalinā un Utenā). Akcija "Brīvdienās pie kaimiņiem" ir lieliski piemērota gan individuālajiem ceļotājiem, gan draugu grupām un ģimenēm ar bērniem, jo starp akcijas objektiem ir gan zirgu sēta, gan mini zoo, vairāki muzeji un dabas objekti. Noslēgumā visi ceļotāji, kuri būs apmeklējuši vismaz 15 objektus, piedalīsies patiesi lielisku balvu izlozē.

Foto: Publicitātes attēli

Apceļošanas akcija Zilupē

Kur: Zilupes novads
Kas: dažādi tūrisma objekti
Kad: no 27. aprīļa līdz 28. septembrim

Dodies iepazīt Zilupes novadu, apceļojot amatnieku darbnīcas, apskates objektus un vietējās saimniecības, tā izzinot Zilupei raksturīgās tradīcijas, garšas un amatu prasmes. Tur varēs izgaršot medu, pašu audzētas melones, iepazīt zirgu audzēšanas iespējas un tradīcijas, izmēģināt roku keramikas izstrādājumu tapšanas procesā un iemācīties strādāt ar bērzu tāsīm. Zilupe ir pierobežas reģions, tādēļ noteikti neaizmirsti paņemt pasi vai ID karti. Apmeklējot vismaz trīs tūrisma objektus, ceļotājiem būs iespēja tikt pie garšīgām balvām. Plašāku informāciju meklē šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!