Foto: Publicitātes foto

Šogad 25.oktobrī visā Latvijā notiks Leģendu nakts, kad durvis vērs Latvijas pilis un muižas, ļaujot iepazīt leģendu un teiku noslēpumus un jaunatklājumus, izbaudīt kultūras un citus labumus īpašā gaisotnē. Leģendu naktī piedalīsies 23 Latvijas pilis un muižas.

Alsviķu muižā Leģendu nakts ieskaņas sāksies jau 23.oktobrī plkst.17.00, kad notiks prezentācija par krogiem Alsviķu pagastā un muzikāli jautra vārdu spēle par "vietu, kur ceļiniekiem piestāt…"

Savukārt 25. oktobrī pa dienu tiek rīkots "Draudzības velobrauciens" Aizputes novadā, bet Jaunlaicenes muižā plkst. 11.00-13.00 ikviens tiks aicināts klausīties dienā stāstāmus Malēniešu nostāstus, kurus stāstīs malēniešu stāstnieki, ik pa laikam iesaistoties kādā malēniešu rotaļā. Arī Staļģenes muižā jau pa dienu varēs uzzināt ko vairāk par baronu laikiem.

Citās muižās, kas piedalās Leģendu nakts akcijā pasākumi pārsvarā sāksies vakarpusē pēc plkst. 17.00 un turpināsies līdz pat pusnaktij. Būs gan krāšņi tērpi, gan jautras izdarības un nedaudz spocīgas ekskursijas, kā arī daudz kas cits.

Leģendu naktī ar interesantiem pasākumiem iesaistīsies arī Lielvircavas muiža, Lielplatones muiža, Vilces muiža, Zaļenieku (Zaļā) muiža, Jērcēnmuiža, Spāres muiža, Šlokenbekas muiža, Ungurmuiža, Varakļānu muižas pils, Vadakstes muiža, Vecauces pils un Veselavas muiža.

Leģendu nakti organizē Latvijas Piļu un muižu asociācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!