Foto: Privātais arhīvs, Jānis Lazdāns
Leģendu naktī šogad pirmo reizi būs atvērta arī Padures muiža Kuldīgas novadā. Apmeklētājus muižā sestdien, 29. oktobrī, gaidīs no pulksten 19 līdz pusnaktij, lai iepazīstinātu ar leģendām par kādreizējā muižas īpašnieka skotu tirgotāja Čārlza Balfūra ceļojumu piezīmēm, pastāstīja Kuldīgas pašvaldības pārstāve Kristīne Duļbinska.

Atmiņas no ceļojuma uz Brazīliju iezīmēs kapoeira – cīņas un dejas māksla, mūzika un filozofija Kuldīgas novada Bērnu un jauniešu centra Kapoeiras grupas izpildījumā. Vairāk par šo mākslu lasiet šeit. Savukārt atmiņās par Persiju palīdzēs gremdēties Ebru – gleznošana uz ūdens jeb turku mākslinieka Tasina Ozera (Tahsin Özer) meistarklase visa vakara garumā.

Muižas ēdamistabā varēs apskatīt Ivetas Brences stikla mākslu, vakara gaitā būs iespējams izsolē iegādāties gleznas par sentimentālām tēmām vai arī nopirkt īpašos Padures muižas svečturus. Ēnu teātris izvedīšot viesus cauri Padures muižas dzīves notikumiem gadsimtu gaitā, tiks piedāvātas arī ekskursijas pa muižu tās saimnieka Jāņa Lazdāna vadībā. Par muzikālo šķautni pasākumā gadās džeza mūziķis Toms Mikāls.

Foto: Privātais arhīvs, Jānis Lazdāns

Sasildīties palīdzēs silta tēja, būs iespēja arī pagaršot "Smilškalnu" ogu vīnus vai bufetē pacienāties ar gardumiem. Pasākuma rīkotāji sola arī dažādus pārsteigumus. Ieeja pasākumā – par ziedojumiem muižas atjaunošanai.

Vairāk informācijas Padures muižas Facebook profilā.

Padures upītes krastā, gleznainā uzkalniņā atrodas Padures muižas pils – viena no greznajām muižnieku mītnēm, ko gan skāris laika zobs, bet pašlaik tā atgūst otro jaunību un jau pēc dažiem gadiem tur plānots atklāt viesnīcu. Šīs muižas stāsts bijis gana kolorīts un ne gluži Latvijas muižām raksturīgs, jo vairāk saistīts ar Lielbritānijas, nevis Vācijas muižniecību. Vairāk par Padures muižu un tās atjaunošanu lasiet šeit.

Leģendu nakts ir Latvijas Piļu un muižu asociācijas organizēta ikgadēja akcija ar mērķi popularizēt Latvijas piļu un muižu unikālo kultūrvēsturisko mantojumu, veicināt vietējo tūrismu un pagarināt tūrisma sezonu. Šogad akcijā ir iesaistījušās 33 Latvijas pilis un muižas.

Visa informācija par Leģendu nakts norisi un pasākumu programma pieejama Latvijas Piļu un muižas asociācijas interneta vietnē: www.pilis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!