Šogad tradicionālais Leģendu nakts pasākums notiks sestdien, 29. oktobrī. Latvijas muižas un pilis vērs savas durvis un aicinās uz dažādiem interesantiem pasākumiem. Leģendu naktī Kuldīgas pusē aicina uz pasākumu “Atklāj Pelču pils noslēpumus!”. Pelču pils apmeklētājiem durvis vērsies pulksten 20.

Pasākuma programmā paredzēts ieskatīties firsta Līvena guļamistabas aizkulisēs, tāpat apmeklētāji varēs būt liecinieki 1945. gada notikumu vēsturiskajiem pagriezieniem. Ikviens varēšot veldzēties pie Mīlestības tiltiņa "karstā" avotiņa, kā arī piedalīties pils likteņlīniju viktorīnā jeb spēlē.

Ļaujoties dziesmu valdzinājumam, varēšot arī izdejoties uz pils balkona. Savukārt gardēži varēs nobaudīt firsta mīļāko ēdienu pils pagraba virtuvē. Pasākuma vērīgākajiem apmeklētājiem būšot iespēja satikties ar Balto dāmu.

Leģendu nakts apmeklētāji aicināti nenokavēt izklaides sākumu. Noslēgumā, pulksten 22, ikviens aicināts pulcēties laukumā pie ieejas pilī, kur tikšot izteikts svarīgs paziņojums.

Ieeja pasākumā ir bez maksas. Plašāka informācija pa tālruni 26803366.

29. oktobrī jau piekto gadu vairāk nekā 30 Latvijas pilīs un muižās norisināsies Latvijas Piļu un muižu asociācijas organizētā Leģendu nakts, kad stāsti, nostāsti, vēsturiski fakti kļūs par realitāti un ceļotājs par daļu no tās. Leģendu nakts būs iespēja iepazīt vēsturiskās ēkas, izdzīvot neparastus notikumus un satikt pārsteidzošas personības. Informācija par akciju atrodama šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!