Foto: Publicitātes foto
Lieldienās Jaunmoku pils parkā varēs sajust pavasara svaigo gaisu, izšūpoties, ripināt līdzņemtās olas, piedalīties Lieldienu izzinošā orientēšanās spēlē, aplūkot izstādi parkā un uzzināt daudz jauna par pils parka objektiem ar 15 QR kodu palīdzību, pastāstīja pils mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja Zane Pētersone.

Jaunmoku pils šogad atzīmē brangu jubileju – 120 gadus. Tās pastāvēšanas laikā pili ir apmeklējuši ļaudis ne tikai no Latvijas, bet arī daudzām citām pasaules valstīm. Lieldienās pils parkā tiks izstādītas krāsainas olas, uz kurām saturošā informācija ļaus iepazīt Lieldienu tradīcijas dažādās pasaules valstīs. Lai tradīciju iepazīšana būtu aizraujošāka, ir izveidota īpaša Lieldienu izzinoša orientēšanās spēle, kuru varēs iegādāties Informācijas centrā. Ievērojot arī Lieldienu tradīcijas, pils parkā būs iespējams izšūpoties un ripināt līdzi paņemtās Lieldienu olas.

Lieldienu brīvdienās parkā būs apskatāma arī muzeja darbinieku izveidotā pirmā jubilejas gada izstāde "Parku labiekārtošanas plāni". Izstādes materiālos varēs iepazīt kādreiz pazīstamās un iecienītās atpūtas vietas, parkus un mežsaimniecību centrus Kurzemē, piemēram, Veides vai Līko parku Saldū, Alsungas MRS centru, atpūtas vietu "Meždzirnas" un citus objektus 20. gadsimta 60.– 80. gados. Tāpat varēs uzzināt arī to, kādas pārmaiņas bija plānotas labiekārtošanas projektos.

Līdz ar pavasari un putnu čalām Lieldienu nedēļā pils teritorijā tiks atklāti arī 15 QR kodi, ar kuru palīdzību patstāvīgi varēs iepazīt dažādus parka objektus – Imanta Ziedoņa dižozolu, Otrā pasaules kara upuru piemiņas vietu, rododendru dārzu un citus.

Ievērojot visus valstī noteiktos ierobežojumus, pils kompleksā nesteidzīgām un drošām pastaigām pieejams plašais pils parks, ir nakšņošanas iespējas pils un muižas ēkas numuros vai īpaši ģimenei piemērotā Dīķa mājā, kā arī iespēja baudīt gardu maltīti no ģimenes restorāna – gan nakšņojot viesnīcā, gan arī ņemot līdzi.

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!