Netālu no Kabiles atrodas Kalnansu purvs, un tā vidū kā acs zib Bezdibeņa ezers. Ap šo Kurzemes ezeru ved ainaviska dabas taka, gar kuras malām var apskatīt purvam raksturīgu ainavu un augus. Pašlaik tur redzamas gan sārtoties sākušas dzērvenes, gan kukaiņrijējs augs – rasene, gan zilenes un mellenes, kā arī daudz spāru un pat pa kādai ķirzaciņai. Lūk, neliels ieskats šajā takā!


Starp sūnu un zāļu purvu, mežaudzēm purvājos un niedrājos paslēpies Bezdibeņa ezers – purva ezers ar ļoti "mīkstu", ārstniecisku ūdeni, teikts "Mammadaba".

Pie tā var nokļūt no autoceļa, šķērsojot mežiņu, kas ar savu taku tīklojumu un neparasto reljefu pārspēj dažu labiekārtotu pastaigu parku. Turklāt te padomāts par gājēju ērtībām un izbūvēta plata koka laipa.

Interesanti, ka ezers un purvs atrodas 90 metrus virs jūras līmeņa. "Nostāsti vēsta, ka te nauda žāvējoties, arī raganas esot redzētas, un it kā pat senas publikācijas vēstījušas, ka tas varētu būt dziļākais Latvijā, sasniedzot 93 līdz 117 metru. Kāda sena teika vēsta, ka Bezdibeņa ezers pazemē savienojas ar kādu citu ezeru. Latvijas Dabas retumu krātuves dotā precīzā eholote tomēr rādīja, ka Kalnansu ezera dziļums izrādījās tikai seši līdz septiņi metri ar vēl aptuveni uz pusi tik dziļu dūņu slāni," teikts "Kabile.lv".

"Facebook" vietnes "Uzzini, iepazīsti" autore Zaiga Kaire, kas 19. augustā pabijusi šajā dabas takā, to raksturo šādi. "Vien 1,3 kilometrus gara taka, tomēr augustā un septembrī aplūkojama varen krāšņa augstā sūnu purva ainava – gan krāsu kontrasti, gan bagātīgais ogu klāsts: lācenes, mellenes, zilenes, vistenes, dzērvenes, brūklenes un neēdamās čūskogas."

Lūk, arī Zaigas fotogrāfijas no šī purva.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!