Līdz ar lielās egles iedegšanu Liepājā skatāms viens no iespaidīgākajiem Ziemassvētku vides objektiem Baltijā – "Ziemassvētku gaismas balons". Objekts ekskluzīvi tapis Latvijā, un tā idejas autors ir "December Design" vides dizainers Kristaps Štobis, pastāstīja "December Design" komunikācijas konsultante Madara Kandevica.

Grandiozais "Ziemassvētku gaismas balons" atrodas Lielajā ielā 14, pie Liepājas Universitātes, iepretim Rožu laukumam un Ziemassvētku eglei. Vizuāli tas izskatās kā īsts gaisa balons un slejas teju trīs stāvu mājas augstumā, pārsteidzot klātesošos ar tūkstošiem gaismas spuldzīšu. Objekta tapšanā izmantoti vairāk nekā 2.5 kilometri gaismas virteņu, un vienlaikus deg vairāk nekā 27 tūkstoši LED diožu. Monolītā gaisa balona izveidei izmantoti vairāk par 600 metriem metāla izstrādājumu, līdz ar to tā ir viena no konstruktīvi sarežģītākajām 2020. gada Ziemassvētku dekorācijām Baltijas valstīs, pastāstīja Kandevica.

"Vides objekts "Ziemassvētku gaismas balons" ir stāsta turpinājums, jo pirms pāris gadiem Liepāju rotāja pasaku grāmata un pērn bija piezemējusies lidmašīna, kas uz pilsētu bija atgādājusi simtiem egļu bumbu. Savukārt šogad centrā nolaidies gaisa balons, kas atvedis prieku, kas kopā ar gaismas mirdzumu mums ir tik ļoti vajadzīgs gada tumšākajā laikā," stāsta idejas autors Kristaps Štobis. "Simboliski tas piezemējies tik uz brīdi, lai pārsteigtu lielus un mazus lidotājus, bet tūlīt jau atkal dosies tālēs, lai apmirdzētu pasauli un iedvesmotu kaut uz mirkli lidot un ļauties pārdrošākajiem sapņiem."

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!