Latvijas galvaspilsētā Rīgā jau novembrī notiek liela rosība, gatavojoties valsts svētkiem un iezīmējot arī pirmos Ziemassvētku vēstnešus, gan rotājumos, gan dažādās aktivitātēs. Šogad pirmo reizi arī Liepāja aktīvi piedalīsies svētku noskaņas veidošanā, lai aicinātu atbraukt un apskatīt skaistos Ziemassvētku rotājumus Liepājā.

Tā kā Ziemassvētki vairs nav tālu, tirdzniecības centrā "Spice" 14. novembrī Liepāja, kā vienīgā Latvijas pilsēta, starp daudziem uzņēmējiem, kas piedalīsies šajā festivālā, priecēs apmeklētājus ar zvanu skaņām Liepājas zvanu ansambļa "Campanella" izpildījumā un stāstīs par apskates vērtām vietām vēju pilsētā.

Ieliņa starp t/c "Spice" un "Spice home" tikšot veltīta tam, lai parādītu Liepājas īpašo Ziemassvētku auru. Briežu slidkalniņš, piparkūku mājiņas, vaska sveču veidošana, dziesmas un rotaļas kopā ar folkloras kopu "Atštaukas" no pulksten 17.00 līdz 24.00 varēs izbaudīt ikviens, kurš atlicinās laiku ikdienas steigā. Vīziju par maģiskajiem Ziemassvētkiem Liepājā uzburs arī Liepājas kanāla aina, kas īpaši iepriecinās tos, kuri vienmēr gribējuši iejusties zemledus makšķernieku ādā. Ikvienam pasākuma dalībniekam būs iespēja nofotografēties pie vairākām foto sienām.

Savukārt no 14. līdz 18. novembrim vērienīgā gaismas festivāla "Staro Rīga 2014" ietvaros Rīgā staros arī daļa Liepājas. "Vairākiem Liepājas māksliniekiem, apvienojoties radošā komandā, radīts projekts "Liepāja iedvesmo". "Tas būs audiovizuāls stāsts par dažādām Liepājas sajūtām – dzintaru, smiltīm, vēju un arī par netveramo, ko nevar izstāstīt, bet var parādīt caur projektora lēcu. Īsāk sakot - iedvesmas sajūtām," stāsta SIA "Dizainers.LV" pārstāvis Kristaps Štobis.

Gaismas dizaina un projekciju uzvedums pirmizrādi Rīgā piedzīvos jau šo piektdien, 14. novembrī, no pulksten 18.00. Liepājas priekšnesums būs apskatāms ik vakaru no 14. līdz 18. novembrim, laika posmā no plkst.18.00 līdz 23.00, un tas ieskaus vēsturisko Rāmera torni Vecrīgā, Torņa ielā 4, iepretim Liepājas pārstāvniecībai Rīgā. "Digitālās gaismu spēles papildinās smilšu zīmējumu projekcijas, ko veidos māksliniece Zane Pumpure-Prāmniece. Tās piešķirs instalācijām interaktīvu pieskaņu, jo iespēja līdzdarboties attēla radīšanā tiks dota garāmgājējiem un ikvienam interesentam, lai kopīgi ar māksliniekiem uz Rāmera torņa projicētu savas sajūtas smiltīs," pasākuma norisi komentē Štobis. Pie Liepājas projekcijas tiks izvietoti arī pilsētu tik raksturojošie lielizmēra burti "Liepāja", kas uz Rīgu aizceļos no vējainās Liepājas pludmales.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!