Foto: Publicitātes foto

Liepājā, stāvlaukumā pie koncertzāles "Lielais dzintars", trešdien, 21. septembrī, no pulksten 8 līdz 15 varēs apskatīt pasaulē lielāko kuģi no "Lego" klucīšiem, portālu "Delfi" informē Liepājas Kultūras pārvaldes pārstāvji.

Kuģis "Jubilee Seaways" ir 12 metrus garš, teju trīs metrus augsts un sver nedaudz mazāk par trim tonnām. Kuģa tapšanā izmantotais "Lego" klucīšu daudzums – 1 015 000 gabali.

Kuģa būvniecībā piedalījās kuģniecības un loģistikas "DFDS" kompānijas darbinieki no visas Eiropas, lai nosvinētu uzņēmuma 150. gadadienu. Viņu mērķis bija mainīt ierakstu Ginesa rekordu grāmatā, kas arī izdevās – 17. augustā Dānijā Ginesa rekordu grāmatas komisija, dokumentējot oficiālo ceremoniju pie piestātnes Kopenhāgenā, apstiprināja, ka šis patiešām ir pasaulē lielākais "Lego" kuģis.

Svinīgu uzrunu pulksten 12 teiks uzņēmuma "DFDS" pārdošanas daļas vadītājs Kaspars Poņemeckis. Savukārt, interesentus sagaidīs un par neformālu un draudzīgu atmosfēru rūpēsies Liepājas ceļojošais leļļu teātris "Maska".

Kuģi apskatīt īpaši aicināti pirmskolas izglītības iestāžu, sākumskolu un pamatskolu audzēkņi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!