Foto: Publicitātes attēli
Pieturoties salam un izveidojoties 20 centimetru biezai sniega segai, Liepājā iestājušies labvēlīgi laika apstākļi, lai lieli un mazi varētu izbaudīt dažādus ziemas priekus un aktīvās atpūtas iespējas.

Slidošana vēju pilsētā Liepājā

Trešdien, 6. janvārī, tiks atvērta publiskā slidotava Kūrmājas prospekta galā, pie stadiona "Olimpija", kur ikviens varēs izbaudīt slidošanu Liepājas centrā. Slidotava darbosies katru dienu, kamēr to ļaus laika apstākļi, pastāstīja Dace Ķēde, Liepājas pilsētas domes sabiedrisko attiecību speciāliste.

Slidotavas darba laiks:
• darba dienās no pulksten 14 līdz 19;
• brīvdienās no pulksten 11 līdz 21.

Apmeklētājiem būs pieejama arī slidu noma. Slidu nomas cena ir 2,00 eiro stundā. Savukārt, ja paņemtas līdzi savas slidas, slidot varēs bez maksas.

Foto: Publicitātes attēli

Kopš Liepājas ūdenstilpes pārklājis pietiekami biezs ledus, arī Beberliņu ūdenskrātuvē, Karostā, var izbaudīt brīvdabas slidošanu gleznaina meža apvidū. Slidotavu bez maksas iespējams apmeklēt ikvienam slidot gribētājam, savukārt tiem, kam nepieciešamas slidas, "BB wakepark" pieejama slidu noma. Bērniem, skolēniem maksa par slidu nomu ir 3 eiro stundā, bet pieaugušajiem – 5 eiro stundā.

Turpat blakus esošajā kafejnīcā iespējams sasildīties ar siltu tēju un iestiprināties ar dažādām uzkodām. Pēc ziemas prieku baudīšanas nosalušos degunus var sasildīt arī blakus esošajā pirtī vai baļļā.

Slidotava Beberliņos, tāpat kā kafejnīca, darbojas darba dienās no pulksten 10 līdz 18, bet brīvdienās – no pulksten 10 līdz 20.

Neatkarīgi no laika apstākļiem Liepājas Olimpiskā centra (LOC) ledus hallē ir iespēja baudīt slidošanas priekus iekštelpās. Turpat iespējams iznomāt slidas un citu inventāru. Ledus noslogojumam var sekot līdzi LOC mājaslapā.

Ziemas peldes un slidkalniņi

Ik svētdienu ziemas peldēšanas sezonā - no oktobra līdz maijam - pulksten 14 Beberliņu ūdenskrātuvē, netālu no "BB wakepark" kafejnīcas, biedrības "VeloRonis" dalībnieki aicina tos, kas nebaidās no aukstuma un slapjuma, pievienoties kopīgām ziemas peldēm speciāli izveidotā āliņģī.

Bērni un jaunieši, kam tuvāki slidkalniņi un laišanās ar ragavām pa tiem lejā, jau paguvuši iemēģināt Liepājā esošos pakalniņus. Vispieprasītākā šļūkšanas vieta ir Jūrmalas parkā, pie bērnu rotaļu laukuma, kā arī pakalni citviet pilsētā.

Ziemīga pastaiga piesnigušajā Liepājā

Foto: Publicitātes attēli

Liepājnieki un pilsētas viesi, kuri iecienījuši mierīgāku laika pavadīšanu, aicināti doties pastaigā pa apsnigušo Liepāju, kas līdzinās burvīgai pasaku valstībai, ko paspilgtina pilsētā izvietotie rotājumi. Viskrāšņāk ziemas pasakas sajūtu iespējams notvert Rožu laukumā pie lielās svētku egles, Adventa vainaga un romantiskā tiltiņa, kā arī pie Liepājas Universitātes, kur kokos iekārtas lukturīšu gaismas.

Foto: Publicitātes attēli

Zem tām savu vietu atradusi pasaku grāmata. Blakus ir iespējams apsēsties lielā vecmāmiņas krēslā un klausīties Ziemassvētku dziesmas vai pasakas audio formātā. Tāpat svētku rotājumi vēl joprojām grezno Lielo ielu, Tramvaja tiltu, kā arī pilsētas mikrorajonus. Nesteidzīgās pastaigās, baudot gleznainus skatus, var doties arī pa omulīgajām Liepājas ielām un piesniegušajiem parkiem, kā arī Liepājas pludmali.

Nenoliedzami ziemas iestāšanās ir gaidīts laiks zemledus makšķerniekiem, kas iekārtojušies uz Liepājas ezera un citām pilsētā esošām ūdenstilpēm. Novēlam makšķerniekiem ne asakas, bet jāatceras, ka uz ūdenstilpnēm nedrīkst būt pārgalvīgi un jāizvērtē ledus biezums un stiprība pirms uz tā kāpt, norāda pašvaldības pārstāve.

Foto: Publicitātes attēli

Atbilstoši laika apstākļiem arī par distanču slēpotājiem Liepājā tiks padomāts, izveidojot distanču slēpošanas trasi, kuru varēs izmantot ikviens slēpošanas cienītājs. Informācija par šo iespēju sekos, stāsta Ķēde.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!