Foto: DELFI
Lieldienās, no 4.–5. aprīlim, Līgatnē norisināsies brīvdabas orientēšanās pastaiga "Lieldienu zaķu foto medības". Par aktīvāku un aizrautīgāku svētku svinēšanu parūpējies Līgatnes novada kultūras un tūrisma centrs kopā ar Līgatnes uzņēmējiem, biedrībām un iestādēm, izveidojot interaktīvu orientēšanās pastaigu gleznainajā Līgatnes apkaimē. Izmantojot vietni "aizej.lv" organizatori aicina doties foto medībās, meklējot bailīgus zaķēnus, smuidrus garaušus, slapjus trušus un vēl daudzus citus zaķus Līgatnē.

Līgatnes novada kultūras un tūrisma centrs aicina apmeklēt Līgatnes novadu, kurā šogad pulcēsies dažādi zaķi – Līgatnes dabas takās mītošie baltie un pelēkie zaķi, Vienkoču parkā dzīvojošās māsas trusenītes, kā arī orientēšanās pastaigai izveidotie zaķu tēli.

Pastaigai nav noteikta maršruta, tāpēc tā ir pa spēkam ikvienam, izvēloties sev piemērotāko pastaigas maršrutu. Viss, kas nepieciešams dalībai šajā pastaigā, ir mobilais telefons ar fotokameru un pieejamu interneta pieslēgumu. Atverot mājaslapu "aizej.lv", jāizvēlas pastaigas vieta – Līgatnes pilsēta vai Augšlīgatne. Atrodot Lieldienu zaķi, tas ir jānofotografē tā, lai ir redzams zaķa vārds un viens no pastaigas komandas dalībniekiem. Katra zaķu foto medību komanda saņems Lieldienu balvu par veiksmīgi paveikto darbu.

Tiem, kuri neizmanto mobilās ierīces, būs pieejamas arī pastaigas darba lapas, kuras drukātā formātā pastaigu dienās būs pieejamas Līgatnes tūrisma informācijas centrā (Spriņģu iela 2, Līgatne), savukārt lapas var izdrukāt arī paši, materiālus meklējot "ligatne.lv", kā arī "Facebook" lapā šeit. Dalība pastaigā ir bezmaksas.

Pastaiga būs jauki pavadīts laiks Lieldienu brīvdienās, taču visiem dalībniekiem jāņem vērā valstī noteiktos epidemioloģiskās drošības pasākumus un individuālā atbildība par savu veselību.

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!