Foto: Reuters/Scanpix
Līgatnes tūrisma informācijas centra darbinieki un citi vietējie iedzīvotāji novērojuši, ka ir sākusies lašveidīgo zivju migrācija uz nārstošanas vietām Līgatnes upītes augštecē.

Jau šonedēļ pacietīgie un vērīgie tūristi var doties uz Līgatni izstaigāt lašu nārsta vērošanas taku. "Ja būsiet vērīgi un veiksme neizpaliks, jums būs iespēja novērot, kā zivis šķērso Anfabrikas slūžas Līgatnes centrā pa speciāli uzbūvētu zivju ceļu," stāsta Līgatnes Tūrisma informācijas centrā, kur izstrādāts īpašs lašu vērošanas maršruts.

Foto: Publicitātes foto

Tomēr jāatgādina, ka lašveidīgās zivis nārsta laikā kategoriski aizliegt ķert, lai saudzētu dabas daudzveidību un saglabātu arī nākamajām paaudzēm.

Tapat brīvdienās Līgatnē notiks arī iknedēļas individuālās ekskursijas pa vēsturisko pilsētiņas centru. Ikvienam būs iespēja ieskatīties pagrabu alās un izstaigāt vēsturiskās papīrfabrikas strādnieku ikdienas taciņas. Gids apmeklētājus gaidīs tūrisma informācijas centrā plkst. 13.00 un 15.00. Savukārt Līgatnes slepenajā bunkurā individuālās ekskursijas sāksies plkst. 12.00, 14.00 un 16.00.

Braucot uz Līgatni, noteikti vērts apmeklēt arī Vienkoču parku, Līgatnes dabas takas un baudīt dabu Līgatnes pusē.

Foto: Publicitātes foto
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!