Londonā 35 metrus virs pilsētas šonedēļ atklāta jauna atrakcija karstgalvjiem un piedzīvojumu tīkotājiem – nobrauciens pa trosi, kurā iespējams sasniegt pat ātrumu 50 kilometri stundā, kas esot ātrākais šāda veida nobrauciens pasaulē. Tā ir "Zip World UK" jaunākā izklaide, kas tagad baudāma netālu no Vaterlo (Waterloo) dzelzceļa stacijas, Temzas dienvidu krastā, Arhibīskapa parkā (Archbishops Park), raksta "Secret London".

Lai izbaudītu šo atrakciju, jābūt vismaz astoņus gadus vecam, garākam par 120 centimetriem un vieglākam par 120 kilogramiem, bet bērniem līdz 16 gadu vecumam jābūt kopā ar pieaugušo, teikts "Zip World UK" mājaslapā. Savukārt tornis, no kura laižas atrakcijas baudītāji, ir tikpat augsts, cik seši viens uz otra sakrauti Londonas tradicionālie divstāvu autobusi. Ja vien braucējs spēj noturēt acis vaļā, tad brauciena laikā paveras arī lielisks skats uz Lielbritānijas galvaspilsētas galvenajiem apskates objektiem – Bigbenu, Millēniuma tiltu, Teita modernās mākslas galeriju, "Londonas aci" un citiem.

Šī atrakcija Londonas centrā šogad darbosies līdz 1. oktobrim, un pieaugušā biļete uz to izmaksās 22 mārciņas jeb 24,85 eiro. Bērniem un studentiem pieejamas atlaides.

Jāatgādina, ka arī Latvijā, Siguldā, šajās dienās atklāšanu piedzīvojusi jaunā atklāšana "Zērglis", kas ļauj trosē laisties pāri Gaujas ielejai.

Savukārt Pūķa elpas lidojuma līnija jeb "Dragon’s Breath Flight Line" Haiti ir pasaules garākais nobrauciens pa trosi pāri ūdeņiem. Tajā vairāk nekā 800 metrus garā braucienā var baudīt Karību jūras dzidro ūdeni un gleznainus piekrastes skatus. Vairāk lasiet šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!