Foto: AS "Latvijas valsts meži"

Latvijas valsts mežu (LVM) dabas parka glempingā radītas jaunas un neparastas tūristu naktsmītnes – namiņi kokos un pazemes mājas. Viesu rezervācijas jau gaida namiņi kokos, no kuriem paveras brīnišķīgs skats uz blakus esošo Tērvetes ūdenskrātuvi, bet drīzumā viesus būs gatavas uzņemt arī pazemes mājas, kas līdzinās bērnībā iemīļoto tēlu ''Teletūbiju'' miteklim.

Latvijas valsts mežu glempings atrodas priežu meža ielokā līdzās Tērvetes ūdenskrātuvei un LVM dabas parkam Tērvetē, portālam ''Delfi'' pastāstīja LVM sabiedrisko attiecību vadītāja Sanita Korčelli. Teritorijā ir pieejami trīs veidu namiņi – makšķernieku namiņi, jaunuzbūvētie glempinga namiņi kokos un arī neparastās pazemes mājas. Katrā no šiem namiņiem ir dažāds komforta līmenis. Glempinga mājās ir pieejamas visas ērtības laiskai atpūtai gan vasarā, gan ziemā, un glempings ir paredzēts gan romantiskai atpūtai, gan atpūtai ar ģimeni un draugiem, gan kaislīgiem makšķerniekiem.

Makšķernieku namiņi LVM glempingā rezervējami jau kādu laiku, bet namiņi kokos un pazemes mājas ir atpūtas vietas jaunums. Rezervācijai jau atvērti namiņi kokos, kuriem doti atbilstoši nosaukumi – Bērzs, Priede un Ozols. Tērvetes dižajās priedēs, pāris metrus virs zemes, kopumā izbūvēti pieci akurāti koka namiņi. Metāla vītņu kāpnes un koka terase rada viegluma sajūtu un dod iespēju rāmos rītos un vakaros baudīt Tērvetes ūdenskrātuves ainavu, lēnas brokastis vai vakariņas.

Namiņi iekārtoti ar priedes un egles masīvkoka oriģinālām mēbelēm, kas radītas turpat Tērvetē – ar Latvijas valsts mežu Koktēlniecības darbnīcas vīru prasmīgajām rokām. Galdos, krēslos, plauktos, it visās koklietās, ieturēts Tērvetes raksturīgais kokamatniecības stils – stabilitāte, laika vērtība un pamatīgums.

Tāpat LVM dabas parka glempingā ikviens atradīs labāko, aizraujošāko un interesantāko atpūtas veidu – šeit iespējams smelties mieru ainavā un tuvākā apkārtnē, doties izbraucienā ar laivu, ūdens velosipēdu vai SUP dēli, vai arī izpētīt pastaigu takas, aktīvās atpūtas, kultūrvēstures un citus objektus Tērvetē. Ņem vērā, ka LVM dabas parka glempinga viesiem, kas atpūšas pazemes un koku namiņos, ieeja LVM dabas parkā Tērvete ir bez maksas.

Kas svarīgi – šajā ainaviskajā vietā ir padomāts arī par tiem, kam patīk ceļot ar saviem kemperiem vai treileriem. Labiekārtotajā teritorijā pieejamas arī telšu vietas, vairākas piknika vietas ar nojumi un ugunskura vietām.

Ja tev radušies kādi jautājumi, LVM dabas parka glempinga darbinieki labprāt izstāstīs par sezonas aktuālajām atpūtas iespējām, tūrisma objektiem, ieteiks maltīšu vietas un mazāk zināmas, bet atklājuma vērtas vietas Tērvetē.

Ņem vērā, ka rezervācijas uz pazemes namiņiem vēl šobrīd netiek pieņemtas, bet, kā pastāstīja Korčelli, pavisam drīz būs iespējams nakšņot arī tajos, tāpēc seko līdzi LVM jaunumiem!

Savukārt rezervēt pieejamās naktsmītnes vari kaut šodien, zvanot pa tālruni +371 26115333 vai rakstot e-pastā uz glempings@lvm.lv. Plašāku informāciju, tostarp cenrādi un atpūtas iespējas, par LVM dabas parka Tērvetē un glempinga piedāvātajām iespējām atradīsi šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!