Foto: EPA/LETA
Neatkarīgi no līgavas stila un figūras, 2011.gadā kāzu kleitu pasaulē aktuālas ir tendences, kas līgavai paver iespējas mirdzēt dubultīgi.
Pirmie secinājumi, kas rodas aplūkojot jaunās kāzu kleitu kolekcijas - tajās grūti atrast askētiskas kleitas ar vienkāršiem piegriezumiem. Joprojām kleitās aktuāla ir asimetrija, drapējumi, volānu akcenti, bet kopumā priekšplānā izvirzījusies tekstūra dažādās tās izpausmēs.

Ziedu aplikācijas un milzu kristāli
Ja iepriekšējā sezonā dizaineri romantiskās kāzu kleitas izcēla ar pamanāmiem volāniem, tad 2011.gadā  kleitas tiek izdaiļotas ar trīsdimensiju ziedu aplikācijām un lieliem kristāliem. Ziedu rotājumi var būt dažādu lielumu, tie izceļas ar daudzumu un kārtainību. Kristāli tiek iestrādāti kā ziedu veidojumu akcenti vai paši par sevi - efektīga izmēra.

Drapējumi, volānu akcenti

Kāzu kleitu modē šogad aktuāla tendence ir arī dažādu audumu drapējumi, savilkumi, taču raugoties, lai nerastos pārpilnības iespaids. Pamazām aktualitāti zaudējušas ļoti garās kleitas, kuru vietā nāk īsākas ar savilktu apakšdaļu. Volāni 2011.gadā ir aktuāli kā atsevišķi elementi, piemēram, asimetriskas kleitas muguras augšdaļā kā akcents.

Asimetrija
Asimetriskais tēls šajā sezonā pāriet no majestātiskas elegances maigākās izpausmēs. Kāzu kleitas ar asimetrisku augšdaļu, izteiktu, zemu pieguļošu vidukli ar apakšā gofrētu vai citādi apdarinātu paplatinājumu ir visatbilstošākās modes tendencēm.

Paaugstinātas korsetes
Šosezon aktuālas kāzu kleitas, kuras augšdaļa veidota kā korsete. Bez tam tāds risinājums vizuāli padara ķermeni slaidāku un izdaiļo figūru.

Dimensionāls mirdzums

Līgavām, kuras tiešā nozīmē vēlas mirdzēt, jāizvēlas kleitas, kas veidotas ar vizuāli kustīgiem mirdzumiem (lielāka izmēra fliteriem), tas kopskatā rada dimensionālu, stilīgu un ļoti iespaidīgu izskatu, gluži kā kino dīvai.

Tekstūra
Kāzu kleitu tekstūra šogad ļoti piesaistījusi dizaineru uzmanību, piegriezumus atstājot pat otrajā plānā. Šī tendence parādās gan kleitu apdarinājumos ar lielizmēra organzas auduma ziediem vai Swarovski kristāliem, kuru šosezon nevar būt par daudz. Līgavām atliek vien izvēlēties saskaņotus akcentus un neapjukt plašajā piedāvājumā.

Tilla pārklājumi un cepures

Aktuālie kāzu kleitu audumi joprojām ir klasiski - satīns, mežģīnes, zīds un atlass, taču sezonas novitāte ir tilla svārku vai mežģīņu pārklājumi virs vai zem kleitas auduma. No kāzu aksesuāriem jaunajā sezonā tiek izceltas lielas kristāla rotas, volāna veida akcenti somiņās un kakla rotājumos, kā arī platmales, kas ir interesanta alternatīva plīvuram.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!