Nav šaubu, ka saullēkts vai saulriets piešķir jebkurai vietai īpašu noskaņu. Šoreiz skaistus mirkļus no Rāznas ezera izdevies iemūžināt fotogrāfam Artūram Zarembam, kurš atzina – mirklis, kad ar sajūsmu tverti šie kadri, bija neaizmirstams.

Rāznas ezers, saukts arī par Latgales jūru, ir viens no dižākajiem Latvijas ezeriem. Ar zivīm bagātajā ezerā ir 10 salas, kā arī divi izteiktāki līči – Zosnasgals un Dukstigals. Gultne austrumos un dienvidos ir smilšaina, ziemeļu daļā – mālaina, bet rietumu daļā dūņaina. 2006. gada 15. novembrī uz agrākā Rāznas dabas parka bāzes dibināts Rāznas nacionālais parks, jau iepriekš rakstīts "Tūrisma Gidā".

Citus fotogrāfa foto iespējams aplūkot šeit, bet turpinājumā neliels ieskats no fantastiska saulrieta, kas izdaiļojis Rāznas ezeru.

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus. Tāpat "Tūrisma Gids" atgādina, ka, dodoties ārpus mājas, nepieciešams ievērot "divi un divi" principu – nedoties vairāk par diviem cilvēkiem (ja vien neesat vienas ģimenes locekļi), kā arī ievērot divu metru distanci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!