Foto: Publicitātes attēli

Katrai pilsētai ir kāda raksturīga arhitektūras detaļa, kas ļauj izcelties un lepni celt galvu pār citām. Piemēram, Ventspils ir bagāta ar torņiem un tornīšiem, kas atrodami pilsētas ēkās un arī vienatnē stāvoši.

Ventspils muzejs un pilsētas tūrisma informācijas centrs (TIC) aicina doties stundu ilgā pastaigā (aptuveni 3,5 kilometri) un palūkoties augšup, sameklējot kādas nepamanītas pilsētas ēku detaļas, kādu greznu vējrādītāju vai koķetu torņveida rotājumu nama fasādē. Ar karti var iepazīties šeit.

Kā pastāstīja Ventspils TIC pārstāvji, Ventspils sākās ar torni. Ventspils senākais tornis un pirmā mūra celtne pilsētā, protams, ir Livonijas ordeņa pils. Ventspils Livonijas ordeņa pils pirmsākumi meklējami jau 13. gadsimta otrajā pusē, kad šeit atrodas nocietināta vācu krustnešu apmetne. Sākotnēji uzcelts brīvi stāvošs mūra tornis (bergfrits), kas kalpo gan apkārtnes novērošanai, gan patvērumam briesmu brīdī, gan arī kā dzīvojamās telpas. Ieeja tornī atrodas otrā stāva līmenī, tajā varēja nokļūt pa vienkāršām koka kāpnēm. Iespējams, ka ap torni sākotnēji bija izveidota koka nocietinājumu siena. 1872. gadā virs torņa mūra daļas uzbūvē koka loču torni.

Ventspils muzejs un Ventspils TIC aicina doties pastaigā, meklēt tornīšus un nofotografēt mīļāko no tiem, sūtot foto uz tourism@ventspils.lv ar devīzi "Torņu ceļvedis". Fotogrāfijas piedalīsies izlozē 1., 6., 15., 22. februārī Ventspils muzeja un TIC mājaslapās. Balvu izlozē piedalās līdz nākamai izlozei iesūtītās fotogrāfijas, bet pēdējais bilžu iesūtīšanas termiņš ir līdz 21. februāra pulksten 21.

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!