Turpinot pēdējo gadu laikā Ogrē ieviesto pieeju Ziemassvētku dekorēšanā, pilsēta vareni izgreznojusies par godu svētkiem.

Pilsētas centrā koki izrotāti ar gaismas virtenēm koku stumbriem un zariem. Brīvības ielas gājēju posmā liepu galotnēs iekārtojušās milzu gaismas bumbas. Gaismas virtenes koku zaros ar katru gadu tiecas aizvien augstāk un augstāk, bet ielu apgaismojuma stabos iekārtojušās saulītes un pārsliņas. Šogad Ogres novada Ziemassvētku rotā ir arī jauni elementi – eņģeļi katras kristīgās draudzes tuvumā. Savukārt Mālkalnes prospektā novietots varens gaismas objekts – kariete, kas veidota no 60000 lampiņām.

Brīnumskaisto gaismas objektu radījis "December Design" vides dizainers Kristaps Štobis, iedvesmojoties no nostāstiem par Krievijas valdnieci Katrīnu I un viņas iespējamo dzimšanas vietu Ogres apkaimē, pastāstīja Ogres novada tūrisma informācijas centra pārstāvji. Lai iejustos Katrīnas I ikdienas gaitās, karietē iesēsties drīkst ikviens.

Savukārt pilsētas centrā – skvērā iepretim Ogres novada pašvaldības ēkai – arī šogad iedzīvotāju un pilsētas viesu uzmanību piesaistīs Kristus dzimšanas ainiņa.

Ziemassvētku galvenais simbols – eglīte – šogad izrotāta ne tikai pilsētas centrālajā skvērā, bet arī Mālkalnes prospektā un Kartonfabrikas rajonā, kur svētku noskaņu palīdzēs radīt arī Ziemassvētku vecītis kamanās. Izrotātas tiks arī mazākas egles vairākās vietās pilsētā, kā arī vairākas dabīgi augošās egles.

Galvenajā gājēju ielā, joprojām darbojas Ogres Vēstures un mākslas muzejs, kur no 4. decembra būs apskatāma gleznotājas Zanes Lūses personālizstāde "Stāsti ar laimīgām beigām". Ogrē darbojas arī lielākā daļa kafejnīcu, kas aicināt aicina paņemt siltu dzērienu un uzkodas, lai pastaiga pa Ogri sildītu ne tikai sirdi, bet arī ķermeni.

Ogres novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Egils Helmanis aicina ikvienu iedzīvotāju sirdīs izjust Ziemassvētku gaidīšanas laiku: "Gaidot Ziemassvētkus, mēs gaidām, kad dabā beigsies tumšais laiks, kad dienas pamazām kļūs garākas. Ar svētku rotām, ar gaismiņām, mēs mazinām tumsu, cits citam cenšamies dāvāt prieku. Aicinu aplūkot skaisto pilsētas rotu, ievērojot valstī noteiktos pulcēšanās ierobežojumus un prasības."

Ziemassvētku rotājumi Ogrē būs apskatāmi līdz pat janvāra beigām, tāpēc Ogres novada TIC aicina nesteigties un izvēlēties pastaigai laiku, kad mazāk cilvēku, proti, darba dienu vakarus vai naktis.

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!