Foto: Viesturs Radovics, DELFI
Mistiski stāsti, leģendas par vilkačiem un neizskaidrojams enerģiskais spēks, kas ir ne mazāk spēcīgs kā Zemgalē esošajos Pokaiņos… Šāds ir Raudas mežs Tukuma pusē, kas ne velti tiek saukts par spokaiņu mežu. Un, ja tevi māc ziņkārība, kādas tad bagātības slēpjas starp augstajiem kokiem un pauguriem, jādodas šeit izveidotajā pārgājienu maršrutā, kas izvedīs pa dabisko, cilvēka neskarto mežu.

Raudas mežā izveidotā Vilkaču taka ir dabiska, bet marķēta – jāseko baltiem vilka ķepu nospiedumiem uz kokiem, lai izietu loku pa lieliem un maziem pauguriem. Jārēķinās, ka taka nav labiekārtota un maršruts tiešām ved pa mežonīgām un mainīgām ainavām ar reljefu, tādēļ šo izbaudīts tie, kam patīk neskartas dabas tuvums un izaicinājums, ko sniedz nepieciešamība tikt pāri nokritušam kokam vai nokāpt lejup no kalna.

Neparastais maršruts nav garš, turklāt tas sadalīts divās garuma ziņā līdzīgās pārgājienu takās – viena, kurai dots nosaukums "Vilks, kas gaudo pret mēnesi", ir 2,7 kilometrus gara, otra – "Vilcēna riksis" – ir 2,2 kilometrus gara un piemērotāka vecāka gadagājuma cilvēkiem un ģimenēm ar bērniem. Abas takas sākas un beidzas vienā punktā, un pa ceļam sastopami vairāki objekti: Nejaucēnu telts, Sausenis, Vilkača priede, Egle – Akmens meita, Vadātājkalns un Draņķozols.

Maršrutu var arī pagarināt, to apvienojot ar uzkāpšanu Āža kalnā pa Āža kalna taku. Sasniedzot virsotni, var saskatīt Durbes pili. Kad tā redzēta, ceļš atpakaļ aizved uz sākumpunktu Vilkaču takā.

Raksta tapšanā izmantota informācija no "visittukums.lv".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!