Foto: DELFI

Dodoties lūkot, piemēram, Līgatnes klinšaino apvidu vai iespaidīgo Zvārtes iezi, pavisam noteikti vērts iegriezties arī Skaļupēs, Līgatnes novadā. Tur atrodas rehabilitācijas centrs "Līgatne", zem kura PSRS laikā tika izbūvēts slepens bunkurs, tomēr tūristus uz šo vietu varētu vilināt vēl kāds piesaistes objekts – mitoloģijas taka.

Mitoloģijas taka atrodas turpat, blakus rehabilitācijas centram. Atstājot mašīnu bezmaksas stāvvietā un dodoties garām tukšajam, Latvijas formā veidotajam baseinam, iespējama ģimeniska atpūta – tur novietotas šūpoles, kas īpaši priecēs mazākos, bet nedaudz tālāk arī atrodas lapenīte un soliņi, kur piesēst un pabaudīt patīkamo rudens sauli.
Foto: DELFI

Tur arī sākas pati taka, kas atklās dažādas senās latviešu dievības koka skulptūru veidolā. Blakus dažādajām koka statujām atrodas arī informatīvi apraksti, kas nedaudz vairāk pastāsta par katru tēlu. Takā tuvāk var iepazīt Laimu, Māru, Mēnesi un citus.

Foto: DELFI

Ejot pa taku, neliels posms būs arī jāmēro pa sevišķi ainavisku vietu – gar pašiem Gaujas upes līkločiem, kas šo pastaigu padarīs vēl īpašāku.

Foto: DELFI

Mitoloģijas taka pārāk nenogurdinās, jo sniedzas nepilna kilometra garumā un izvedīs gandrīz pie paša sākumpunkta. Te gan jāpiebilst, ka, lai veiktu šo nelielo pārgājienu, jābūt sevišķi stipram raksturam, jo sviesta bekas nekaunīgi salīdušas pat uz taciņām – kārtīgiem sēņotājiem sažņaugsies sirds!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!