Foto: Publicitātes foto

Gulbenes novadā atrodas atpūtas komplekss, kas piedāvā lielisku iespēju – nelielā namiņā nakšņot uz salas. Par šo vietu un kompleksā meklējamajām iespējām "Tūrisma Gidam" stāsta "Dīķsalas" īpašnieks Guntis Miķelsons.

2008. gadā "Dīķsalās" tika uzbūvēta pirts ēka ģimenes vajadzībām. Miķelsons sapratis, ka ir ieguldīti samērā lieli līdzekļi un tā kā ēku savām vajadzībām izmantojis reti, radusies doma par tās izīrēšanu. Pēc pirmo viesu uzņemšanas Miķelsons nolēmis, ka jāturpina iesāktais. Drīz vien saimniekam radusies doma uzbūvēt ko nebijušu – tika apsvērtas vairākas idejas, līdz beidzot izkristalizējusies doma par namiņa uzbūvēšanu uz salas. Pēc šīs ēkas uzbūvēšanas viss attīstījies visai organiski – realizēti vairāki projekti un izdzīvoti vairāki attīstības posmi. Uzbūvēta gan 300 kvadrātmetrus plaša svinību ēka, gan paplašināti dīķi un izveidotas citas saliņas, uz kurām drīz vien sacelti arī mazi namiņi.

Tā kā namiņi patiesi atrodas uz salām, uz kurām var nokļūt, dodoties pār tiltu, projekts kopumā bijis visai vērienīgs – galu galā 2018. gadā atklātās mājiņas nodrošinātas ar visām nepieciešamajām komunikācijām. "Namiņus būvējām no kvalitatīviem, ekoloģiskiem un ilgmūžīgiem materiāliem – koks, akmens vate, zāles jumts u.c. Interjera priekšmeti un mēbeles ir no koka – lielu daļu no mēbelēm esmu meistarojis pats savām rokām. Lepojos ar ūdens krānu, kuru izgatavoju no veca ozola sprunguļa – krānu uzstādījām luksusa numuriņā 300 kvadrātmetru lielajā ēkā," stāsta Miķelsons.

Foto: Publicitātes foto

Savukārt namiņi uz salām projektēti, balstoties uz pieprasījumu un klientu vēlmēm. Tie ir četrvietīgi, tajos ir divas istabas, virtuve, labierīcības, duša un arī sauna. Pie namiņa ir terase ar jumtu un rokas stiepienā dīķis ar karpām, kurš jau piecus gadus pēc kārtas tiek papildināts.

Foto: Publicitātes foto

"Dīķsalās" šobrīd ir pieejamas septiņas ēkas: pirts ēka ar ūdens kublu (ēkas ietilpība līdz 15 cilvēkiem), 300 kvadrātmetru svinību ēka ar ietilpību līdz 80 cilvēkiem, viens mazais divvietīgais namiņš uz salas un četri četrvietīgie namiņi uz salām. Tāpat saimnieks iznomā bezceļu bagiju, kā arī teritorijā iespējams makšķerēt, šaut ar loku, bērniem doties uz bērnu rotaļu laukumiņu un izpriecāties sporta laukumos.

Foto: Publicitātes foto

"Esam ļoti priecīgi par to, ka pieprasījums pēc "Dīķsalu" ēkām ir milzīgs. "Booking" klienti mūsu darbību ir novērtējuši kā izcilu – vērtējums 9,3. "Dīķsalas" ir pārpildītas gan ziemā, gan vasarā – ne tikai brīvdienās, bet arī darba dienās. Uz namiņiem brauc ģimenes un pārīši, pirts ēkā tiek svinētas nelielas dzimšanas dienas, 300 kvadrātmetru ēkā ik gadu tiek svinētas aptuveni 20 kāzas un banketi, konferences, dzimšanas dienas, sporta spēles u.c. Reizi gadā "Dīķsalās" notiek "Canam trophy" bezceļu sacensības, kuras apmeklē ap 1000 cilvēkiem un līdz 100 sportistiem dažādās disciplīnās. Liels paldies jāteic "Dīķsalu" darbiniekiem, kuri rūpējas par viesu labsajūtu un maksimāli cenšas izpildīt to vēlmes," rezumē Miķelsons.

Plašāk par iespējām šajā vietā lasi te.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!