Foto: Privātais arhīvs
Inčukalna novadā no pagājušā gada vasaras romantikas tīkotājus uzņem atpūtas vieta "Citi Krasti". Tur meklējamas trīs divvietīgas koka rezidences ainaviskā vietā – pašā Gaujas krastā.

Atpūtas vietā saimnieko Alla un Romāns Dujunovi. Abi dzīvojuši starp Rīgu un Krasnodaru, bet kādā aukstā janvāra vakarā devušies meklēt klusu un gleznainu vietu ārpus pilsētas. Izpētot vietējos nekustamā īpašuma piedāvājumus, viņi atdūrās pret "Citiem Krastiem". Lai arī diena esot bijusi nemīlīga, viņi šajā vietā iemīlējās no pirmā acu uzmetiena. "Lai notiek! Burtiski dažas dienas vēlāk mēs kļuvām par "Citu Krastu" laimīgajiem īpašniekiem," Alla atklāja "Tūrisma Gidam".

Pavisam drīz parādījās arī neliela mucveida koka pirtiņa ar terasi. "Kopš pirmās dienas galda un solu vietā parādījās gulta, lai varētu palikt pa nakti. Veselu gadu mums nebija nekādas elektrības un komunikāciju... Daba apkārt un romantika sveču gaismā. Vakari pagāja siltajā kublā, sēžot zem zvaigžņotām debesīm ar klusām upes šalkām un lakstīgalu dziesmām. Tieši šeit kaut kur arī radās sapratne, ka ar šo visu varētu nedaudz padalīties," skaidro saimniece.

"Pirms atradām šo vietu galvā jau griezās ideja par viesnīcu izveidi, bet pavisam savādāku. Tomēr te Gauja nodiktēja savus noteikumus – celtniecības aizliegumi aizveda pie domas izveidot kaut ko ļoti ekoloģisku. Toreiz mēs vēl nevarējām iedomāties, cik sarežģīti būs īstenot visu, ko izgudrojam. Burtiski uz katra soļa vajadzēja "izgudrot jaunu riteni", jo nebija ne pieredzes, ne saprašanas kā un ko taisīt, novietot, savienot, siltināt... Arī kaimiņi "iedvesmoja" ar brīdinājumiem, ka te esot appludināmā josla, nekas labs jau te nesanāks... Uz to mums parasti bija divas atbildes: "kas neriskē, tas nedzer šampanieti" un "kā uzvedīsimies, tā arī būs"! Ļoti cenšamies uzvesties labi, ar cieņu pret dabu un cilvēkiem. Ceram, ka nopelnīsim arī Gaujas labvēlību," tā Alla.

Foto: Privātais arhīvs

Visi namiņi atrodas burtiski 10 metru attālumā no ūdens. Mājiņas ir aprīkotas ar plašu guļamvietu, individuālo saunu, karsto kublu uz terases, šūpuļkrēsliem un satriecošo skatu uz upi. Savukārt brokastis iespējams baudīt panorāmas stikla oranžērijā. "Mūsuprāt, skaistāk par dabas skatiem neko labāku paveikt nevar, tieši tāpēc "Citos Krastos" ir tik daudz logu – guļamvietas mājiņās ar panorāmas logiem, stikla oranžērija, liela panorāmas sauna ar logiem visas sienas garumā."

Namiņus iespējams apmeklēt tikai pieaugušajiem. Un katram namiņu viesim iespējams atpūsties savā saunā un kublā. "Joka pēc mēs dažreiz brīdinām viesus: "Sēdēt siltajā kublā zem zvaigznēm un skūpstīties ir obligāti! Ja neievērosiet noteikumus, izdzīsim ārā!" Parasti visi ļoti labprāt pieņem tos. Pēc iepriekš minētā jautājums "kāpēc tikai pieaugušajiem?" zaudē savu aktualitāti. Lūk, tādu formātu mēs izgudrojām – lai cilvēki atbrauc pavadīt laiku divatā, nosvinēt kādu īpašu dienu, varbūt atjaunot romantiku attiecībās, izbaudot divvientulību un ieklausoties dabā un sevī," tā saimniece par atpūtas iespējām romantiskā gaisotnē.

Vairāk informācijas šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!