Foto: Gints Mucenieks/@gintsm_photography
Vasara tuvojas izskaņai un tas nozīmē, ka ir pienācis pēdējais laiks doties kārtīgā piedzīvojumā! Lai redzētu interesantas lietas, vietas un objektus, nav jādodas nekur tālu. Latvijā ir tik daudz ko atklāt!

Lai arī kurā novadā tu būtu, Latvija ir bagāta ar tūrisma objektiem, kurus noteikti neesi vēl redzējis. Ja vēlies iepazīt Latviju, bet nezini, ar kuru novadu sākt, tad, lūk, mums ir pāris idejas!

Atklāj piecas ne tik zināmas vietas Latvijā. Tās iesaka Otomārs Pūce – ģeogrāfs, izsens tūrisma gids un kampaņas "Atklāj Latviju" vēstnieks.

Debesu zilais Foļvarkas vecticībnieku dievnams

Foļvarkas vecticībnieku baznīca atrodas ezera krastā, bijušās Foļvarkas muižas teritorijā. Baznīcas celtniecība sākta 1894. gadā, bet pabeigta 20. gadsimta sākumā. Viennozīmīgi šī būs viena no interesantākajām baznīcām, ko būsi redzējis!

Engures ezera dabas parks

Foto: Jānis Bautra

Vai zināji, ka šis ir Latvijas lielākais piejūras ezera dabas parks? Šeit tu sastapsi retus augus, pinkainas savvaļas govis un zirgus. Tā būs lieliska vieta garām pastaigām un enerģijas atjaunošanai.

Vairāk par Engures ezera dabas parku un citiem tuvējiem apskates objektiem lasi šeit.

Vīngliemežu audzētava "Ošu mājas"

Foto: @enjoylatvia

Ja dodies piedzīvojumos Latgales pusē, tad Preiļu pievārtē atrodas "Ošu mājas" – vīngliemežu audzētava. Tajā varēsi iepazīties ar vīngliemežu dzīvi un dzirdēt saimnieku stāstus par šīm radībām. Ekskursijas noslēgumā varēsi baudīt vīngliemežu degustāciju!

Par "Ošu māju" un tās tuvējiem apskates objektiem vairāk informāciju meklē te.

Abgunstes muižas radošā gaisotne

Foto: Jānis Apels/ @apels_

Abgunstes muiža atrodas Zaļenieku pagastā un ir radošuma meka visa veida mākslas, kultūras un jaunrades procesiem. Šis ir viens no dārgumiem, kas sevī slēpj senu stāstus un maģisku auru.

Muižas stāsts atrodams te.

Skaņākalna dabas parks

Foto: Valts Ceplevičs

Dodies trīs kilometrus garā pastaigā gar Salacas upi. Starp neskaitāmiem apskates objektiem un neparastiem iemītniekiem parka pievilcība tevi aizvedīs citā pasaulē!

Vairāk informācijas šeit.

Jau vēstījām, ka Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra sadarbībā ar Latvijas valsts simtgades biroju no šī gada jūnija līdz decembrim īsteno vietējā tūrisma veicināšanas kampaņu, kuras mērķis valsts simtgadē ir atklāt Latvijas mazpazīstamās vietas vai labi zināmos tūrisma objektus no cita rakursa, popularizējot tos "Instagram". Mērķa sasniegšanai ir izstrādāta interneta vietne "Atklajlatviju.lv", kurā visi objekti apkopoti astoņās kategorijās, aicinot atklāt jaunas Latvijas virsotnes, dabu, arhitektūru, garšu, aizmirsto, piedzīvojumus, ģimenēm draudzīgas vietas un darītājus. Šajā vietnē Latvijas iedzīvotāji kopā ar kampaņas vēstnieku Otomāru Pūci var smelties idejas saviem brīvdienu ceļojumiem, kā arī dalīties jaunos atklājumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!