Foto: Velga Vītola

Sestdien, 10. oktobrī, ar dabai draudzīgām, radošām darbnīcām, spēlēm, tematisku orientēšanos un citām aktivitātēm noslēgsies Gaujas Nacionālā parka Līgatnes dabas taku 40 gadu jubilejai veltīto pasākumu cikls.

Pasākums sāksies pulksten 12.00, un tā laikā interesenti visā Līgatnes dabas taku teritorijā varēs aktīvā veidā iepazīt takas, tur mītošos dzīvniekus un esošās dabas vērtības, stāsta Dabas aizsardzības pārvaldes pārstāve Inese Pabērza. Tāpat visi varēs līdzdarboties Līgatnes dabas taku draugu sarūpētās izzinošās darbnīcās un stacijās. Zināms, ka aktīvu darbošanos būs sarūpējis reģionālais atkritumu apsaimniekošanas uzņēmums SIA "ZAAO", organizācija "Dabas draugi" un zīmols "Elektrum".

No šīs nedēļas Līgatnes kultūras namā skatāma foto izstāde "Līgatnes dabas takas toreiz un tagad". Tajā aplūkojami dažādos laikos tapuši fotoattēli, kas raksturo Līgatnes dabas taku attīstību 40 gadu garumā, ļauj ielūkoties konkrētu vietu un objektu attīstībā šajā laikā.

Līgatnes dabas takas izveidotas 1975. gadā mežainām gravām bagātā apvidū, lai iepazīstinātu apmeklētājus ar Latvijā dzīvojošo savvaļas zīdītājdzīvnieku sugām un, uzkāpjot skatu tornī, ar Gaujas senlejas dabas daudzveidību. Šajā gadā ar dažādiem pasākumiem tika atzīmēta Līgatnes dabas taku izveidošanās 40. jubileja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!