Foto: Publicitātes attēli
Šajā nedēļas nogalē, no 26. līdz 28.jūlijam, Gulbenē notiks pilsētas svētki, aicinot uz dažādiem pasākumiem un aktivitātēm visai ģimenei. Svētku laikā Gulbenes pilsētas centrā notiks koncerti, atrakcijas bērniem, tirdziņš, ballītes un izklaides, savukārt Vecgulbenes muižas teritorijā jau otro gadu notiks starptautiskais mākslas festivāls “Divi Jūliji”. Gulbenes novada pašvaldības aģentūra “Gulbenes tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centrs” aicina iepazīt arī Gulbenes dzelzceļa mezglu un piedalīties aktivitātēs izglītojošajā un interaktīvajā centrā “Dzelzceļš un tvaiks”.

Gulbenes pilsētas svētki, kurā visi pasākumi un aktivitātes ir bez maksas, šajā gadā sāksies piektdien, 26. jūlijā, ar sportiskām aktivitātēm, piemēram, "Latvijas spēcīgākās pilsētas 2019" noskaidrošanu un "Nakts orientēšanās" piedzīvojumiem. Bērni varēs baudīt koncertšovu "Fantāzijas faktors", bet jaunieši izklaidēties ballītē ar pašmāju mūziķiem.

Sestdien, 27 .jūlijā, pulksten deviņos ikviens aicināts uz Gulbīšu parku (Rīgas un Līkās ielas krustojums), kur notiks Pilsētas svētku tirdziņš. Tajā savu produkciju piedāvās dažādi amatnieki, zemnieki, mājražotāji un arī stādu audzētāji no visas Latvijas. Dienas gaitā notiks joku plēšana latviskā garā "Lustīgā ziņģu un danču andele" ar Liepājas aktrišu kopu "Atštaukas" un postfolkloras grupu "Rikši", bet pulksten 15 interesenti aicināti uz tikšanos ar Latvijas Nacionālā teātra aktieri Juri Hiršu un citiem viesiem.

Dienas gaitā notiks dažādas sportiskas aktivitātes, tostarp volejbols, soļošanas sacensības, minifutbols, savukārt pēcpusdienā Gulbenes centrālajā skvērā pulksten 16 notiks Gulbenes novada mūsdienu deju grupu koncerts, bet 17.30 uzstāsies Teātra deju studija "Savanna" ar dejas uzvedumu "Mēness cilvēki". Vakara programmā Vecgulbenes muižas parkā uzstāsies Nacionālā teātra aktieri – Marija Bērziņa, Zane Dombrovska, Madara Botmane, Mārcis Maņjakovs, Ainārs Ančevskis, Raimonds Celms, Egils Melbārdis, iepriecinot ar koncertu "Mīlestība".

Svētdienas pēcpusdienā pulksten 16 Gulbenes kultūras centrā varēs skatīt Sidnejas latviešu teātra J. Čečiņa uzvedumu "Kabarē de Rīga". Vērts piebilst, ka pilsētas svētku laikā Gulbīšu parkā un centrālajā skvērā bērniem būs pieejamas piepūšamās atrakcijas. Ar visu svētku programmu iespējams iepazīties te.

Foto: Publicitātes attēli

Gulbenes novada pašvaldības aģentūra "Gulbenes tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centrs" pilsētas svētku laikā aicina doties ekskursijās ar elektrovilcieniņu, kas nepilnas stundas laikā izvedīs cauri visai pilsētai, parādot abus tās vēsturiskos centrus un vilcieniņa vadītājs-gids pastāstīs par pilsētas vēsturi un attīstību.

Savukārt izglītojošais un interaktīvais centrs "Dzelzceļš un tvaiks" (Dzelzceļa iela 8) piedāvā iespēju ģimenēm centru apmeklēt un iepazīt dzelzceļa nozari interaktīvā veidā. Centrā ir izvietotas dažādas ierīces, kas ļauj iepazīt dzelzceļa profesijas, vilcienu uzbūvi un vēsturi. Tāpat var arī paši vadīt vilcienu, pārliecināties par drošību dzelzceļa tuvumā vai iegūt biļeti uz savu sapņu galamērķi un darīt daudz citu aizraujošu lietu.

Foto: Publicitātes attēli

27. jūlijā ikviens tiek aicināts uz komandu fotoorientēšanās sacensībām "Dodies reisā!", kur komanda ar vismaz vienu pieaugušo un līdzi paņemtu digitālo fotoaparātu vai viedtālruni, varēs iepazīt Gulbenes dzelzceļa mezgla apkārtni.

Foto: Publicitātes attēli

26. un 27. jūlijā notiks arī otrais starptautiskais mākslas festivāls "Divi Jūliji" (Gulbenes novada vēstures un mākslas muzeja telpās, Vecgulbenes muižā), kas veltīts Latvijas lietišķās mākslas meistariem Jūlijam Maderniekam (1870-1955) un Jūlijam Straumem (1874 – 1970). 2019. gads norit "Straumes" zīmē, jo māksliniekam Jūlijam Straumem – 145. Festivāla laikā notiks dažādas aktivitātēs, kā zinātniskā konference, izstādes, mākslas meistaru un amatnieku radošās darbnīcās, kas sadalītas piecos tematos: zināšanas, prasmes, tradīcijas, radošums, baudas. Plašāku festivāla programmu var atrast šeit.

Foto: Publicitātes attēli

Tāpat vērts atgādināt, ka līdz 30. septembrim iespējams iepazīt trīs tūrisma objektus Gulbenes un Alūksnes novadā – izglītojošo un interaktīvo centru "Dzelzceļš un tvaiks", SIA "Gulbenes-Alūksnes bānītis", multimediālo ekspozīciju "Alūksnes bānīša stacija" – un piedalīties akcijā "Laižam pa sliedēm!", noslēgumā arī iegūstot dažādas balvas. Viss, kas jādara: jāapmeklē visi akcijas tūrisma objekti, pēc apmeklējuma akcijas brošūrā jāsaņem zīmogs un paraksts, jānodod aizpildītā akcijas brošūra.Balvu izloze 7. oktobrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!