Foto: Shutterstock
Jūlija pēdējā nedēļas nogale Liepājā solās būt vētraina un īpaši muzikāla, jo atgriežas festivāls "Summer Sound". Taču, dodoties uz festivālu, noteikti jāizmanto iespēja arī apmeklēt skaistākās vietas Liepājā un tās apkārtnē. "Tūrisma Gids" iesaka vairākus apskates objektus, kurus vērts apmeklēt starp daudzajiem koncertiem.

Liepāja lepojas ar saviem kultūras pasākumiem, kuri piesaista gan latviešu, gan ārzemju viesu uzmanību. Taču tā arī ir vieta, kur baudīt arhitektūru un Baltijas jūras skaistumu, kurš mijas ar skarbo dabu. Savukārt Liepājas pludmale izceļas ar savām baltajām smiltīm, kuras kontrastē ar zaļajiem priežu mežiem un pelēkzilo jūru.

"Liepāja Travel" iesaka apskatīt Romas dārzu, kas atrodas 19. gadsimta tirdzniecības pasāžas ēkas iekšpagalmā. Tikpat skaists apskates objekts ir jūgenstilā būvētais "Pētertirgus". Īpašu vietu Liepājas arhitektūrā ieņem tradicionālā koka apbūve, kuru apbrīno daudzi.

Vieni no populārākajiem apskates objektiem atrodas tieši jūras piekrastē. Tas ir gan Ziemeļu mols, gan Akmeņraga bāka, gan, protams, Karosta. Savukārt Vecās ostmalas promenāde ir savdabīgs modernās arhitektūras un industriālās zonas savienojums, kas parāda Liepājas arhitektūras eklektismu.

Skati arī vēl citas vietas un apskates objektus, ko vērot Liepājā un tās apkārtnē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!