Foto: Šauļu tūrisma informācijas centrs/Publicitātes foto/DELFI / Modesta Meškė
Neskatoties uz to, ka ir 21. gadsimts, vēl aizvien daudziem vārds "muzejs" asociējas tikai ar gleznām un statujām. Šoreiz "Tūrisma Gida" arhīva plauktos notrauksim putekļus no stāstiem par savdabīgiem muzejiem un interesantām izziņas vietām, kas varētu iet pie sirds arī tiem, kas nav muzeju lielākie fani.

Jebkurš muzejs ir izglītojoša iestāde, kas interesentiem stāsta par konkrētu dokumentu, darbu vai priekšmetu vēsturi. Taču to iespējams pasniegt ļoti dažādos veidos, tāpēc pēdējos gadu desmitos top aizvien vairāk muzeju un izziņas vietu, kur jaunu informāciju smelties interaktīvā un mūsdienīgā veidā.

Šādu vietu Baltijas valstīs netrūkst. Piemēram, Šauļus, kas atrodas aptuveni divu stundu braucienā no Rīgas, var saukt par Lietuvas muzeju galvaspilsētu – tur var paciemoties Šokolādes, Kaķu, Velosipēdu, Dzelzceļa, Eņģeļu un vēl daudzos citos muzejos. Seriāla "Černobiļa" faniem varētu interesēt tehnikas muzejs Lietuvā, kur izvietoti tajā redzamie spēkrati. Savukārt Igaunijā aizvadītā gada nogalē pēc divu gadu ilgas renovācijas apmeklētājiem atvērta jaunā Igaunijas Jūras muzeja ekspozīcija, piedāvājot apskatīt 700 gadus vecu kuģa vraku un vēl citus 50 interaktīvus eksponātus.

Protams, neparastu izziņas vietu netrūkst arī Latvijā – ja dodies Grobiņas virzienā, vari iegriezties Nenovērtēto lietu muzejā, bet Rideļu dzirnavās var iepazīt graudsaimniecību. Lūk, turpinājumā lasi par vēl citiem muzejiem, ekspozīcijām un uzziņas punktiem!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!