Foto: Privātais arhīvs
Dabas ainavu parka "Daugavas loki" teritorijā, tikai pāris kilometrus no Krāslavas, atrodas zemnieku saimniecība "Kurmīši", kas īpaši piesaistījusi garāmbraucēju uzmanību.

Ivars Geiba kopā ar sievu Sandru "Kurmīšos" saimnieko jau 30 gadus. Abi sākuši ar graudaugu un dārzeņu audzēšanu, bet šobrīd ar videi draudzīgām metodēm tiek audzēti un ievākti vairāk nekā 60 dažādi ārstniecības augi, eksotiskas ogas un tradicionālie augļi.

"Tūristus un ārstniecības augu entuziastus savā saimniecībā uzņemam jau ilgus gadus. Katru gadu piedāvājam arī kaut ko jaunu un interesantu. Lai katrs iebraukušais ciemiņš saprastu, kur saimniecība atrodas, radās ideja izveidot saimniecības simbolu – kurmi. Īpaši palīdzēja Valdis Pauliņš, mūsu draugs un lielisks mākslinieks-ķeramiķis. Valdis izveidoja pirmo divu kurmju karkasus. Mums tikai nācās tos piepildīt ar "Kurmīšu" laukos savāktajiem akmeņiem. Šobrīd, pateicoties kuplajam draugu pulciņam, mums ir četri kurmji. Un tas vēl ir tikai sākums," Ivars Geiba pastāstīja "Tūrisma Gidam".

2020. gadā samazinājās grupu tūrisms ar autobusiem, taču pieauga ģimeņu un draugu kompāniju apmeklējums. Fotosesijas ar akmens kurmjiem ir lielisks katras ekskursijas un tējas baudīšanas pasākuma noslēguma akords, teic saimnieks.

Foto: Privātais arhīvs

"Saimniecībā izejmateriāla – akmeņu – vēl ir ļoti daudz, tāpat kā ideju. Ja var zīmēt akmens mārītes, tad var uzzīmēt arī kurmīšus. Loģisks turpinājums ir arī Kurmju parka izveidošana. Protams, ja kāds atbrauks ar savu kurmi, uzņemšana būs īpaša," tā Ivars Geiba.

Tā kā kurmji izvietoti svaigā gaisā, kurmju apskate pieejama arī šobrīd. Sakarā ar to, ka daudzie darbi ir jāplāno savlaicīgi, ja nolemts par labu saimniecības apmklējumam, saimnieki lūdz visus interesentus pieteikties iepriekš pa tālrunis +371 26538824 vai kurmisi@inbox.lv. Vairāk informācijas šeit.

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!