Foto: Evija Ziemiņa

Meklē mierpilnu vietu, kur siltajos vakaros pastaigāties? Noteikti vērts apdomāt par došanos uz Smiltenes pusi, kur atrodams Niedrāja ezers un tā labiekārtotā apkārtnē.

"Ko pastāstīt par Niedrāja ezeru? Fantastiska atpūtas vieta. Vasarā var peldēties, supot, nūjot, skriet, braukt ar riteni vai citādi fiziski atpūsties apkārt Niedrāja ezeram, jo ir izveidots pietiekami plašs celiņš. Niedrāja apkārtne ir labs pārbaudījums sev, jo kalni un ielejas veido izcila kardiotreniņa vietu gan skrējējiem un nūjotājiem, gan riteņbraucējiem. Arī vienkārši nesteidzīgas pastaigas cienītājiem," stāsta fotogrāfe Evija Ziemiņa, kura tur nesen paviesojusies.

Tāpat ir izveidotas piknika vietas un lapene lielākām pasēdēšanām. Vasarā peldvietas, izcilas sēņošanas vietas, bet ziemā slēpošanas trases. "Katrs, kas grib atpūsties, to te atradīs," piebilst Evija.

Foto: Evija Ziemiņa

Kā "Tūrisma Gids" skaidroja jau iepriekš, paša ezera vidējais dziļums ir četri metri, bet lielākais dziļums – 8,5 metri.

Foto: Evija Ziemiņa

Noteikti vērts pieminēt, ka Niedrāja ezers ir savienots ar sešiem mežezeriem, proti, Mellūzi, Niedrīti, Bezdibeni, Zummeru, Bezvārdi, kā arī Salaini. Tieši Salainis pirms kāda laika izpelnījās plašu uzmanību, jo tika iemūžināts no lieliska rakursa un putna lidojuma augstumiem, tā formās atgādinot Latvijas kontūru. Šos foto meklē te.

Foto: Evija Ziemiņa
Ko vēl apskatīt Smiltenes pusē? Tepera ezera promenādi ar strūklaku un ūdenskritumu, Veco parku ar Vidusezeru, Kalnamuižas kompleksu. Interesanta vieta ir arī senais Cērtenes pilskalns. Tas ar savu skaisto un mierpilno apkaimi aicina izjust tā cēlās virsotnes, stāvās nogāzes un pastaigu takas. Plašāk par šīm un arī citām apskates vietām vietām lasi te.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!