Foto: F64
Sākoties vasarai, daudzi rīdzinieki lūko vietas, kur tveicē veldzēties. Rīgas pašvaldības sabiedrisko attiecību nodaļas pārstāvji piedāvā vietas, kur to darīt vislabāk.

Ja vēlies nopeldēties Pārdaugavā, to iespējams izdarīt sekojošās oficiālajās peldvietās – Vakarbuļlu, Daugavgrīvas, Lucavsalas un Lucavsalas līča peldvietās, kā arī atpūtas zonā ierīkotā peldvietā Ķīpsalā.

Runājot par Vakarbuļļu peldvietu, jāizceļ, ka tur jau 13 gadus plīvo "Zilais karogs", kas ir apliecinājums starptautiskiem vides standartiem un pašvaldības veikto labiekārtošanas darbu kvalitātei. Pirms peldsezonas sākuma visās peldvietās uzstādītas koka laipas, izvietotas informatīvās zīmes, atkritumu konteineri, pludmales soli un pārģērbšanās kabīnes, kā arī veikti smilšu līdzināšanas darbi un citi teritoriju uzturēšanas darbi, teikts "riga.lv".

Savukārt pilsētas ziemeļu pusē iespējams doties uz Bābelītes ezeru, pie kura šogad veikti uzlabošanas darbi, un Vecāķu peldvietu. Vecāķu pludmales garums ir 2,8 kilometri, no kuriem peldvieta un aktīvās atpūtas zona stiepjas 700 metru garumā.Peldvietā ir uzstādītas 12 pārģērbšanās kabīnes, soliņi, atkritumu urnas, nodrošināta dalīto atkritumu šķirošana, izvietotas pārvietojamās tualetes, tajā skaitā cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Vecāķu pludmalē ir arī ierīkota bērnu rotaļu zona, kā arī izveidotas koka laipas, kas palīdz pārvietoties ģimenēm ar bērnu ratiņiem un cilvēkiem ar kustību traucējumiem. Aktīvās atpūtas cienītājiem peldvietā ir izveidoti pludmales volejbola laukumi. Pieejama arī stacionārā tualetes ēka, kurā atrodas duša un telpa mazuļu pārģērbšanai. Jāpiebilst, ka Vecāķu pludmalē jau trešo gadu pēc kārtas plīvo "Zilais karogs". Šogad ieviesta Starptautiskās glābēju asociācijas noteiktā drošības karogu sistēma (karogu krāsas parāda peldēšanās drošumu – sarkans karogs virs dzeltena – peldēties atļauts).

Latgales priekšpilsētā iedzīvotāji aicināti atpūsties peldvietā "Rumbula". Arī šeit visu sezonas laiku tiek veikti nepieciešamie labiekārtošanas darbi. Peldvietā pieejami sanitārie mezgli, tai skaitā cilvēkiem ar īpašām vajadzībām.

Visās oficiālajās peldvietās diennakts režīmā darbojas glābšanas stacijas.

Ar citām "Zilā karoga" peldvietām Latvijā iespējams iepazīties šeit.

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!