Foto: DELFI
Par Eiropas Komisijas finansējumu viena miljona eiro apmērā Carnikavā atjaunos dabas parku "Piejūra", informēja Eiropas Komisijas vides un klimata pasākumu programmas LIFE pārstāve Līga Ansone.

Patiecoties programmai LIFE, Carnikavas novada dome saņems vienu miljonu eiro piekrastes biotopu aizsardzībai dabas parkā "Piejūra". Projekta laikā ir paredzēts atjaunot parka aizsardzības plānu, kontrolēt invazīvo sugu izplatību, kā arī iesaistīt vietējo sabiedrību un zemju īpašniekus dabas parka ilgtspējīgā pārvaldībā.

Savukārt Latvijas Universitāte kopā ar Vācijas partneriem īstenos projektu "Degradēto purvu atjaunošana Ziemeļeiropas Zemienē, samazinot oglekļa dioksīda emisiju". Projekts tiks īstenots Igaunijā, Latvijā, Lietuvā, Polijā un Vācijā. Valkas novada dome, iesaistoties Drēzdenes Tehniskās universitātes projektā, realizēs pilotprojektu par pielāgošanos klimata pārmaiņām.

Foto: DELFI

Uz LIFE programmas līdzfinansējumu atklātā konkursā varēja pretendēt jebkura juridiskā persona - uzņēmēji, pašvaldības, sabiedriskās un nevalstiskās organizācijas -, kas plāno veikt inovatīvus un ilgtspējīgus uzlabojumus vides un klimata kvalitātes sekmēšanai, iesniedzot projektu pieteikumus.
Kopumā Eiropas Komisija paredzējusi ieguldīt 222,7 miljonu eiro no Eiropas Savienības budžeta vides pasākumiem. Rezultātā 23 dalībvalstīs, sekmējot papildu ieguldījumus, plānots ieguldīt 398,6 miljonus eiro 144 novatoriskos projektos. No šiem līdzekļiem 323,5 miljoni eiro paredzēti vides un resursu efektīvas izmantošanas, dabas un bioloģiskās daudzveidības, vides pārvaldības un informācijas projektos.

Nākamais LIFE programmas uzsaukums plānots 2017.gadā, un par to plašāka informācija tiks publicēta programmas mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!