Latviju sasniegušais atkusnis nav izbiedējis slēpošanas kalnus un trases, apstiprināja aptaujāto kalnu un trašu pārstāvji.

Kā stāstīja "Žagarkalna" pārstāvis Vadims Kameņevs, kalnu un trašu darbību galvenokārt nosaka cilvēku interese slēpot un baudīt ziemas priekus. Interesei mazinoties, tiek mazināts arī kalnu un trašu piedāvātā klāsta apjoms.

Kameņevs arī atzina, ka patlaban saražotā sniega sega "Žagarkalnā" ir pietiekami bieza, kā arī to, ka Latviju sasniegušais atkusnis nav šķērslis kalnu un trašu darbībai. "Lielākais sniega ienaidnieks ir lietus. Ceram, ka tas mūs nesasniegs."

"Žagarkalna" pārstāvis arī uzsvēra - tas, ka pilsētā aiz māju vai biroju logiem kūst vai ir nokusis sniegs, nenozīmē, ka sniegs ir nokusis arī kalnos.

Arī "Milzkalna" pārstāvis Viesturs Ošnieks un "Ozolkalna" pārstāve Līga Rokpelne teica, ka kalni turpinās darbu pilnā apjomā, jo sniegs uz kalniem esot labi pieblietēts.

Ošnieks norādīja, ka laikapstākļos, kad gaisa temperatūra ir no nulles līdz pieciem grādiem, kalni un trases var darboties apmēram divas nedēļas. Tāpēc, kamēr vien būs apmeklētāji, kalni un trases turpinās darbu. Taču līdz ar pirmajiem mīnusiem būs iespēja atjaunot sniega segu.
"Milzkalna" pārstāvis arī atzīmēja, ka šādi apstākļi Latvijā nav pirmo gadu. Proti, sezonas ar atkušņiem Latvijā ir vienmēr. "Līdz šim neviena sezona Latvijā nav bijusi bez atkušņa."
Kā liecina ziemas prieku portāla "Slalom.lv" un slēpošanas trašu un kalnu mājaslapās publicētā informācija, ziemas prieku baudītājiem atvērto kalnu vidū ir "Žagarkalns", "Milzkalns", "Ozolkalns", "Riekstukalns", "Baiļi", "Egļukalns", "Gaiziņš", "Gaiziņkalns", "Kaķīškalns", "Kamparkalns", "Kordes trase", "Lemberga hūte", "Mežezers", "Rāmkalni", "Reiņa trase", "Rēķu kalns", "Siguldas trase" un "Viešūra kalns".

Kā ziņots, pirmdien Latvijā turpina ienākt atkusnis un gaisa temperatūra pakāpsies līdz plus divu grādu atzīmei, informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Dienas pirmajā pusē vēl iespējami nelieli nokrišņi, bet turpmākās dienas laikā nokrišņi netiek prognozēti. Pūtīs lēns vējš, un maksimālā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz mīnus divu, plus divu grādu atzīmei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!