Jaunu vietu apskatīšana, sevis izaicināšana... Lai dotos pārgājienā pa Latviju, neko vairāk nemaz nevajag. Atliek tikai doties ceļā. Par to pārliecinājusies arī Inta Rozenberga, kura augustā veica 43 kilometrus garo maršrutu Pāvilosta-Užava.

Inta skaidro, ka ideja par došanos pārgājienā viņai bijusi jau sen. Lai arī viņa atzīst, ka kaut kur doties grupā ir forši un jautri, Inta vēlējusies izmēģināt mesties šādā piedzīvojumā bez kompānijas, tādējādi pārbaudot un izaicinot sevi. Pēc tam, kad pirmo reizi paviesojusies Pāvilostā un Jūrkalnē, āķis esot bijis lūpā un beidzot bijis laiks apcerēto ideju īstenot. Sākumā Inta plānojusi doties maršrutā Pāvilosta-Ošvalki, tādējādi noejot 27 kilometrus, tomēr, jau uzsākot ceļu, viņu nepameta doma, ka varētu pamēģināt doties krietni tālāk, mērojot 43 kilometrus garo ceļu līdz Užavai. Jebkurā gadījumā – drošības sajūtu devusi apziņa, ka jebkurā brīdī, ja nepieciešams, kāds var izlīdzēt un atbraukt pakaļ.

14. augusta rītā Inta uzsākusi savu piedzīvojumu, dodoties no Pāvilostas un aptuveni 10 stundās sasniedzot savu galamērķi – Užavu. "Es neesmu nekāda skrējēja un sportiste, bet iet es varu un, kā redzams, daudz," tā Inta, piebilstot, ka, protams, zināmu diskomfortu esot brīžiem izjutusi, tomēr tas nav bijis nepārvarams.

Inta uzsākusi savu ceļu ap pulksten 11 pēc gardām brokastīm kafejnīcā "Laiva". No Pāvilostas līdz Jūrkalnei (25 kilometru posms) esot bijušas visskaistākās pludmales – ar zilāko ūdeni un baltākajām smiltīm. Šajā posmā Inta novērojusi arī daudz kempingus, viesu namus, telšu vietas, kas atrodas stāvkrastu pļavās. Savukārt – jo tuvāk Užavai, jo vairāk oļu, kas ir apgrūtinājis iešanu. Turklāt, ejot šo maršrutu, jābūt gatavam šķērsot upes ietekas jūrā.

Latvijas apceļotāja stāsta, ka ar ēšanu katram, protams, individuāli, tomēr viņa līdzi bija paņēmusi enerģijas batoniņus, kafiju, ūdeni. Tāpat viņa iesaka līdzi paņemt arī saules pretapdegumu krēmu. Runājot no praktiskām lietām, Inta izceļ, ka pārgājiena laikā telefons gana bieži bijis ārpus uztveršanas zonas.

Rezumējot Inta piebilst: "Šobrīd mērķis ir iziet Latvijas Jūrtaku, bet bez fanātisma – pa posmiem un pagaidām pa vienas dienas pārgājienam!"

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!