1. maijā Sabilē svinēs tūrisma svētkus ar devīzi "Es kāpt gribu kalnā visaugstākā". Visi iet gribētāji varēšot doties pārgājienā, kas jau kļuvis par īpašu tradīciju aktīvākajiem Abavas senlejas iedzīvotājiem un viesiem, stāsta Laura Markusa – Mārtinsone, Sabiles pilsētas un Abavas pagasta pārvaldes tūrisma organizatore.

Pasākums notikšot Valgales – Abavciema apkaimē.

“Izstaigāsim Valgales un Rumbas pilskalnus, redzēsim svētavotus. Apskatīsim vairāk nekā 1000 gadus vecus objektus. Staigāsim pa mežiem un lauku ceļiem, ieraudzīsim to kam agrāk pagājām garām, uzzināsim daudz jauna un aktīvi pavadīsim dienu,” stāsta Markusa – Mārtinsone.
Pārgājienu vadīs atraktīvais tūristu vadātājs Māris Lācis. Visi iet gribētāji uz Valgali un atpakaļ uz Sabili tikšot nogādāti ar autobusu.

Pulcēšanās notiks plkst. 11.00 tūrista cienīgā apģērbā pie Sabiles tūrisma informācijas centra. Valgales apkārtnē dzīvojošie un tie, kas brauc paši ar savām mašīnām, pulcēsies pie kaltes Abavciemā plkst. 11.30. Pārgājiena ilgums būšot aptuveni trīs stundas, kurās tiks “pieveikti” pieci kilometri.

Vairāk informācijas: www.sabile.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!