Janvārī jau septīto reizi "4×4 Centrs" aicināja doties savdabīgā braucienā – "ekspedīcijā pagātnē", šoreiz dodoties meklēt interesantas vietas Abavas ielejā. Iepriekš saskaņojot visu ar zemes īpašniekiem un uzmanoties, lai nenodarītu kādu kaitējumu dabai, autoekspedīcijas dalībnieki 20. janvārī devušies atklāt gan senos pilskalnus un muižas, gan forsējuši upes, kā arī veikuši vēl citus interesantus manevrus apvidus automašīnās.

Šī tūrisma brauciena maršruts bijis aptuveni 150 kilometrus garš un veda pa Kandavas – Rendas apkārtni, apskatot muižas, tiltus un citus organizatora atrastos pagātnes "brīnumus", turklāt mēģinot visus šos objektus savienot ar apvidus automašīnām iespējami interesantiem ceļiem un bezceļiem. Tā kā zemes virskārta pašlaik ir sasalusi, brauciens nav bijis grūts, bet ļoti interesants.

Pasākuma pieteikumā maršruta grūtības pakāpe tika raksturota kā veicama ar standarta aprīkojuma automašīnu. Kā redzams video, dalībnieki šķērsoja arī vairākas mazās upītes – ne tikai Imulu pie Buses-Matkules pilskalna, kur viss izdevies veiksmīgi, bet arī Līgupi, kuras biezais ledus gan radījis problēmas dažiem braucējiem, stāsta viens no ekspedīcijas dalībniekiem Andris Aukšmuksts.

Brauciens sācies pie Apšukroga uz Ventspils šosejas, vedot cauri Kandavai, līdz pat Rendai, gar Sabili un jau minēto Buses pilskalnu, noslēdzoties Plostkrogā pie Amulas. Pa ceļam dalībnieki apskatījuši tādus interesantus objektus kā Abavas Velnakmens un Velnala, Valdeķu un Aizdzires senās muižas, tiltu uz nekurieni, kā arī, protams, baudījuši Abavas senlejas ziemīgās ainavas. "4x4 Centrs" šādus tūrisma braucienus organizē regulāri, ikreiz cenšoties atklāt jaunas vietas, stāsta šīs autobraukšanas entuziastu biedrības valdes priekšēdētājs Edvīns Bauers.

Jāpiebilst, ka vienā no minētajiem pieturpunktiem, Buses-Matkules pilskalnā, nesen atklāts renovēts tilts uz Baznīckalniņu, informē Kandavas Tūrisma informācijas centrs.Savukārt Bauers stāsta, ka tuvējā saimniecībā izveidots interesants tūrisma objekts ar dažādām atrakcijām ģimenēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!