Foto: Edgars Butāns

Īvandes ūdenskritumi atrodas Rendā, Kuldīgas novadā. Tur nelielā attālumā atrodas viens pie otra izkārtojušies divi ūdenskritumi – Valdātu un Ivandes rumba.

Kā skaidrots Dabas aizsardzības pārvaldes mājaslapā, Īvandes rumba ir apakšējais un lielākais no Īvandes ūdenskritumiem – tas sniedzas līdz pat divu metru augstumam, stiepjoties 10 metru platumā. Savukārt paejot aptuveni 200 metrus gar upīti pret straumi, atrodams arī otrs ūdenskritums, proti, Valdātu rumba. Savos izmēros tas nedaudz atpaliek no sava diženā līdzinieka, bet tāpat ir savā ziņā ievērojams – tas ir pusotru metru augsts un aptuveni piecus metrus plats. Pa vidu šiem abiem upītes tecējums tiek lauzts vēl vienā vietā, un arī šeit ir visai skaisti.

Foto: Edgars Butāns

Tiesa, ūdenskritumi ir skaisti allaž, jo arī ziemā, kad ūdens sasalst, veidojas vienreizējs skats, tomēr kopumā ūdenskritumu diženums mainās no gadalaikiem un nokrišņu daudzuma, tāpēc atkusnī ūdens šļakatas, kas veļas pār nelielajām klints sienām, ir īpaši bagātīgas.

Skaistos foto Īvandes ūdenskritumus izdevies iemūžināt fotogrāfam Edgaram Butānam, kurš ar savu veikumu bija ar mieru padalīties arī ar "Tūrisma Gida" lasītājiem.

Ko vēl apskatīt Kuldīgas pusē? Ar citiem objektiem vari iepazīties te.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!