Cenas tīrelis atrodas starp Babītes ezeru un Olaini, aptuveni 30 kilometru attālumā no Rīgas centra. Lai tur nokļūtu, jābrauc pa Rīgas – Liepājas šoseju un jānogriežas pie norādes "Purva laipa".

Tā ir izcila vieta rīta pastaigai, kam jāieplāno aptuveni pusotra stunda. Paņemiet līdzi karstu kafiju un maizītes un ieturiet brokastis skatu tornī. Pie kājām pavērsies purvs, kas savulaik bijis otrais lielākais Latvijā, tūlīt aiz Teiču purva.

Patlaban Cenas tīreļa teritorija ir samazinājusies, jo tur notiek kūdras ieguve. Dodoties pastaigā pa 3,3 kilometrus garo purva taku, kas atrodas dabas lieguma teritorijā, atklājiet brīnišķīgo ezeriņu kompleksu un iespaidīgā sūnu purva ainavas.

Purvs ir arī nozīmīga vairāku aizsargājamu putnu sugu dzīves vieta, un tieši pavasarī tur labi novērojami daudzi lidoņi, kā arī dzirdamas viņu dziesmas. Cenas tīrelis ir viens no retajiem Latvijas purviem, kurā vienlaikus ir novērojama gan rietumu, gan austrumu tipa purva ainava, teikts Tūrisma attīstības valsts aģentūras (TAVA) mājaslapā.

Vairāk par purva maģiju lasiet rakstā "Neparasts piedzīvojums un brīnišķīgas fotogrāfijas: divas meitenes ar SUP dēļiem saullēktā brauc pa Cenas purvu".

Arī fotogrāfs Andris Jermuts šopavasar, 8. aprīlī, devies uz Cenas tīreli, lai no putna lidojuma skatu punkta uzņemtu šīs neparastās vietas fotogrāfijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!