Foto: Publicitātes foto
Noslēdzoties remontdarbiem Cenas tīreļa purva laipā un putnu vērošanas tornī, dabas taka atkal atvērta apmeklētājiem. Tajā pašā laikā takas apsaimniekotājs SIA "Rīgas meži" joprojām aicina ievērot valstī noteiktos distances ierobežojumus, kā arī mudina neradīt nevēlamu antropogēno slodzi unikālajam dabas liegumam, patvaļīgi pārvietojoties pa purva teritoriju.

Remonta darbu laikā pirmie atjaunoti 400 metri laipas. Lai atvieglotu apmeklētājiem iespēju "samainīties" tās platums izremontētajā posmā ir 80 centimetri. Neatjaunotās laipas daļā tā vēl joprojām 60 centimetrus plata, bet, turpinot rekonstrukciju nākamajos gados, plānots to tāpat padarīt platāku. Remontu laikā nomainīti arī putnu vērošanas torņa balsta koki, augšējās platformas grīdas sijas un nomainītas margas.

Cenas tīrelis ir īpaši aizsargājama teritorija – dabas liegums un "Natura 2000" teritorija. Tas atrodas aptuveni 30 kilometru attālumā no Rīgas centra, Mārupes un Babītes novados. Cenas tīrelis ir izveidojies sauszemes pārpurvošanās rezultātā. Tajā ir vairāki mazi ezeri, lielākais no kuriem ir Skaista ezers. Purva dienvidrietumu daļā ir meža masīvs. Purvā notiek arī kūdras ieguve. Purvs sācis veidoties apmēram pirms 5000 gadiem.

Purva laipa tika atklāta 2007.gada jūnijā, bet skatu tornis 2013. gada vasarā.

Foto: Publicitātes foto

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!