Foto: Kolāža
Vasara jau sen kā aiz kalniem, tam par godu pārgājienu cienītājiem ir iespēja pievienoties autentiskai tēvzemes iepazīšanas sāgai. Tūrisma aģentūra "PostNos" nākamajam gadam izveidojusi 12 unikālus pārgājienu maršrutus, kas ļaus iepazīt Latviju ar tās skaistajām pļavām, teiksmu pilnajiem mežiem un mistiskajiem purviem.

Piedaloties ''Latvijas izaicinājuma'' 2022. gada sezonā būs iespēja Latviju atklāt no jauna ar tās mistiskajām takām, čalojošajiem strautiņiem, līkumotajām upēm un majestātiskajiem ūdenskritumiem, augstajiem pauguriem un mistiskajām gravām, pa vidu zaļojošajiem mežiem, neatklātām alām un skaistiem purviem. Tas būs piedzīvojums, izbaudot Latvijas brīnumainos gadalaikus no kārtīgas ziemeļu ziemas līdz dienvidu cienīgai vasarai.

Pārgājiena dalībnieki varēs sastapties ar Latgales mītiskajiem meža ezeriem, kuros ziemas spelgonī vērties, kā vējš ceļ debesīs sniega pārslas. Vidzemē ar pauguriem, kuros pavasarī likt sirdij iepukstēties straujāk, aiz sevis atstājot kilometrus un krājot augstuma metrus. Kurzemē ar mūžzaļajiem priežu mežiem un jūras vēju, kas vasaras tveicē sniedz veldzējumu. Savukārt Zemgalē ar nebeidzamiem plašumiem, kuros vērties tālē un vērot gājputnus.

Kādi būs ieguvumi, piedaloties šajā izaicinājumā? Dalībnieki izstaigās visu valsti, uzkāpjot augstos pilskalnos, vēroties gravu dzīlēs un skatoties nezināmajā, kādā noslēpumainā alā. Lēks pāri strautiem un izbridīs upes. Tā būs unikāla iespēja nokļūt tur, kur tikai retais ir spēris savu kāju!

Pārgājienu sērijā dalībnieks varēs doties sev ērtā laikā, dodoties viens vai līdzi ņemot draugu. Viss, kas būs nepieciešams: piemērots apģērbs un mobilais telefons. Kāpēc telefons? Katrā no posmiem būs jāatrod atstātas zīmes, ar kuru palīdzību būs iespēja atvērt nākamo pārgājienu posmu. Pārgājienu starts nav vairs aiz kalniem, tas sāksies 2022. gada 1. janvārī un ilgs līdz pat 31. jūlijam, apceļojot skaisto Latviju krustu šķērsu. Savukārt agrāka rezervācija ir jau pieejama kopš augusta beigām.

Vairāk informācijas par "Latvijas izaicinājumu" un iespēju tam pieteikties meklē mājaslapā.

Savukārt turpinājumā piedāvājam ielūkoties "Latvijas izaicinājuma 2021" fināla foto mirkļos.

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!