Foto: ''PostNos'' arhīvs
Ikviens zina par desmit tūkstošiem soļu, kurus nepieciešams pievarēt ik dienu. Bet, kā būtu ar tūkstoš metru kāpumu kalnos? Jā, arī Latvijā ir iespējams izbaudīt īstu kalna simulāciju, kam piemērota vieta ir mūsu mazā Šveice – Sigulda. Un tūrisma aģentūra ''PostNos'' ir sagatavojusi pārbaudījumu pilnu pārgājienu kalnainam baudījumam – ''Siguldas tūkštošnieku''.

Kā skaidro paši organizatori, šis pārgājiens būs tieši tev, ja esi izslāpis pēc izaicinājuma un vēlies kārtīgi pasvīst. Ieteicams arī, ja vēlies patrenēties braucienam uz īstajiem kalniem. Bet, ja esi gatavs šādam izaicinājumam tikai daļēji, ieteicams to veikt divās dienās.

Viegli nebūs, taču pūles tiks atalgotas ar galvu reibinošiem skatiem pār Gaujas senleju, gravu dzīlēs apslēptām alām, meža ieskautu upīšu čaloņu, valsts mēroga kultūras un dabas pieminekļiem un pat tropu tauriņiem. Maršruta beigās ir iespēja krist kārdinājumā un finiša taisni veikt ar Siguldas pilsētas trases krēslu pacēlāju.

Pārgājiena kopējās kāpums būs 1020 metru augstumā, bet tā garums ir 30 kilometri. Aptuvenais gājiena ilgums vienā dienā būs deviņas līdz desmit stundas, kuru laikā varēsi apskatīt 21 apskates objektu. Vairāk informācijas par iespēju pieteikties pārgājienam atradīsi, klikšķinot šeit. Bet turpinājumā ieskats ''Siguldas tūkstošniekā''.

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!