Foto: Publicitātes foto

Ziemas dienās nelielajā Latgales pilsētiņā Preiļos aktīvi bauda ziemas priekus – slēpju nomā var iznomāt sporta inventāru un distanču slēpošanas trasē vietējie iedzīvotāji un pilsētas viesi steidz izmantot aukstās un sniegotās dienas.


3. decembrī atsākusi darboties distanču slēpju noma Preiļu novada Bērnu un jauniešu sporta skolas 1. stāva telpās. Pakalpojums ir bezmaksas un inventārs tiek izsniegts uz konkrētu laiku nevis līdzi ņemšanai uz mājām. Slēpošanas trases ir noblietētas un pieejamas stadionā blakus skolai un pašreiz arī Latvijā otrajā lielākajā parkā – Preiļu pils parkā. Stadionā pie Sporta skolas ir iedzītas arī klasiskā slēpošanas soļa sliedes, kā arī iztīrīts celiņš skrējējiem, ātro pastaigu cienītājiem un nūjotājiem. Trases ir apgaismotas gan stadionā, gan Preiļu pils parkā, pastāstīja Preiļu un Riebiņu novada tūrisma informācijas centra tūrisma organizatore Iveta Šņepste.

Savukārt bērni ziemas aktivitātes ar ragaviņām ir aicināti izbaudīt uz kalniņiem pie parka estrādes. Tur entuziasti ir izveidojuši arī nelielu tramplīnu – ekstrēmāku sajūtu cienītājiem.

Slēpju nomas darba grafiks:

Darba dienas: no pirmdienas līdz piektdienai pulksten 16.00 – 20.00 (slēpju izsniegšana), slēpošana līdz pulksten 21.00.

Brīvdienas: pulksten 12.00 – 17.00 (slēpju izsniegšana), slēpošana līdz 18.00. Izmaiņas darba grafikā atradīsiet informācijā uz vietas.

Ja ir kas jautājams par trasēm vai slēpju nomu, zvaniet: Artis: 25900775; Leonīds: 29556446; Edgars: 26179015.

Latgales mājīgā pilsētiņa Preiļi vairāk nekā 500 gadus piederējusi senajai muižnieku Borhu dzimtai, kas ieceļoja šeit no Vācijas. Šajā laikā te valdījušas kaislības, nežēlība, bet arī lielas idejas un varens vēriens, kas noveda pie vienas no skaistāko Latvijas piļu celtniecības un brīnišķīga parka izveides. Lūk, kāds ir leģendām apvītās Preiļu pils, kur spokojas ne viens vien nelaimīgā gars, stāsts. Par pili un tās leģendām lasiet šeit.

Preiļi un Riebiņi ir kaimiņu novadi, kas katrs interesentus vilina ar savām unikālajām apskates vietām, kulinārijas baudām un īstu latviešu amatu prasmi. Jauki un viesmīlīgi ļaudis uzņems ikvienu ceļotāju no tuvuma un tālienes, ļaujot tiem izbaudīt šos novadus visā to krāšņumā. Tā kā Riebiņu novada centrs ir vien septiņu kilometru attālumā no Preiļiem, tad abi šie novadi ir apvienojušies zem viena tūrisma informācijas centra jumta Preiļos, Kārsavas ielā 4.

Vairāk par Preiļu un Riebiņu novada apskates objektiem lasiet šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!